Locked Folder u Google Fotografijama dostupan svim korisnicima Androida

Dobra vijest stiže za korisnike Google Fotografija, jer je sakrivanje škakljivih fotografija i videozapisa upravo postalo moguće i za one koji nemaju Pixel pametne telefone

Matej Markovinović nedjelja, 5. prosinca 2021. u 14:49

Fotografije ljubimaca, obiteljskih okupljanja ili živopisnih pejzaža ne čine se vrijednima sakrivanja od tuđih pogleda, no ako se u galeriji ipak nađe neki sadržaj koji nije za svačije oči, uvijek postoji opcija zaključavanja u kojekakve sakrivene albume, koju nudi gotovo svaka predinstalirana galerija na pametnim telefonima.

Unatoč toj činjenici, Google je iz nekog razloga u svoju aplikaciju Google Fotografije uveo značajku Locked Folder tek u svibnju ove godine i to samo za novije Pixel pametne telefone. Nekoliko mjeseci nakon toga, obećali su da će ona uskoro postati dostupna i za sve ostale uređaje, što se, prema pisanju Android Policea, sada uistinu i ostvarilo.

Naime, Locked Folder značajka počela se pojavljivati na Samsung i OnePlus pametnim telefonima te se pretpostavlja da će ju u sljedećim danima moći koristiti apsolutno svi Android korisnici, dok će oni s iOS-om ipak morati pričekati početak sljedeće godine. Za sakrivanje sadržaja potrebno je otići u Google Fotografije, kliknuti Library, pa Utilities i naposljetku Locked Folder.

Valja istaknuti da sakrivene fotografije i videozapisi neće biti pohranjene u oblak te će se automatski izbrisati prilikom deinstaliranja Google Fotografija. Više informacija o ovoj značajki moguće je pronaći na tvrtkinoj službenoj stranici za podršku.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi