Locked Folder u Google Fotografijama dostupan svim korisnicima Androida

Dobra vijest stiže za korisnike Google Fotografija, jer je sakrivanje škakljivih fotografija i videozapisa upravo postalo moguće i za one koji nemaju Pixel pametne telefone

Matej Markovinović nedjelja, 5. prosinca 2021. u 14:49

Fotografije ljubimaca, obiteljskih okupljanja ili živopisnih pejzaža ne čine se vrijednima sakrivanja od tuđih pogleda, no ako se u galeriji ipak nađe neki sadržaj koji nije za svačije oči, uvijek postoji opcija zaključavanja u kojekakve sakrivene albume, koju nudi gotovo svaka predinstalirana galerija na pametnim telefonima.

Unatoč toj činjenici, Google je iz nekog razloga u svoju aplikaciju Google Fotografije uveo značajku Locked Folder tek u svibnju ove godine i to samo za novije Pixel pametne telefone. Nekoliko mjeseci nakon toga, obećali su da će ona uskoro postati dostupna i za sve ostale uređaje, što se, prema pisanju Android Policea, sada uistinu i ostvarilo.

Naime, Locked Folder značajka počela se pojavljivati na Samsung i OnePlus pametnim telefonima te se pretpostavlja da će ju u sljedećim danima moći koristiti apsolutno svi Android korisnici, dok će oni s iOS-om ipak morati pričekati početak sljedeće godine. Za sakrivanje sadržaja potrebno je otići u Google Fotografije, kliknuti Library, pa Utilities i naposljetku Locked Folder.

Valja istaknuti da sakrivene fotografije i videozapisi neće biti pohranjene u oblak te će se automatski izbrisati prilikom deinstaliranja Google Fotografija. Više informacija o ovoj značajki moguće je pronaći na tvrtkinoj službenoj stranici za podršku.