Nokia 5710 XpressAudio - kada mobitel postane futrola za slušalice

Bežične slušalice koje dolaze uz mobitel i nisu neka novost u današnje vrijeme. Međutim, ako vidite da se te slušalice nalaze fizički u mobitelu, to je onda već druga stvar.

Tomislav Stanković utorak, 12. srpnja 2022. u 20:26
📷 Image: HMD
Image: HMD

Bežične slušalice inače dolaze uz mobitel, ali ne i kada je u pitanju Nokia 5710 ExpressAudio gdje je mobitel postao futrola za slušalice. HMD Global, vlasnik prava na Nokia brend, uskoro u prodaju pušta još jedan retro klasik prilagođem današnjem vremenu prenosi Digital Trends.

U pitanju je mobitel s kliznim mehanizmom koji se izvana ne razlikuje od sličnih modela, ali jednom kada se klizni mehanizam pomakne na svjetlo dana stižu bežične slušalice. I kao da to nije dovoljno, slušalice se pune dok se nalaze unutar mobitela.

"Nokia 5710 XpressAudio uzima ono što su ljudi voljeli kod Nokie 5310 i čini je još boljom. Veća baterija, namjenske tipke za kontrolu zvuka i ugrađene bežične slušalice podižu audio iskustvo na višu razinu i zadovoljavaju potrebe modernih korisnika. Kada nisu u upotrebi, slušalice su smještene ispod elegantnog klizača na stražnjoj strani telefona, tako da uvijek znate gdje su i da su napunjene. To, zajedno s glasnim dvostrukim zvučnicima, znači da možete uživati u glazbi privatno ili zajedno s prijateljima baš kao što je to glazbenik zamislio s bogatim basom, jasnim visokim tonovima i prirodnim vokalima."

Slušalice u sebi imaju bateriju dovoljnu za oko četiri sata ukupnog korištenja ili oko dva i pol sata razgovora. Jednom kada se baterija isprazni dovoljno je vratiti slušalice u mobitel kako bi se napunile. Za sada još nije poznato koliko takav način punjenja traje.

📷 Image: HMD
Image: HMD

Nokia 5710 XpressAudio dolazi sa zaslonom od 2,4 inča i klasičnom T9 tipkovnicom u plavoj i bijeloj boji. Trenutno je najavljen samo za tržište UK gdje bi trebao koštati £74.99 (€69).

HMD kaže da je baterija od 1450 mAh uklonjiva, a s njom Nokia 5710 XpressAudio nudi do šest sati razgovora i do 20 dana mirovanja s dvije umetnute 4G SIM kartice.