Samsungov One UI 5 beta dostupan za odabrane korisnike Galaxy S22 uređaja

Prva javna beta verzija One UI 5.0 očekivala se u srpnju, no došlo je do malog kašnjenja. Napokon je tu počevši od serije S22 – Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra

Tomislav Stanković nedjelja, 7. kolovoza 2022. u 06:00
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Samsung je najavio da će rano predstavljanje One IU-a 5 biti ekskluzivno za Njemačku, Južnu Koreju i SAD, ali je brzo povukao najavu sa svoje web stranice, vjerojatno jer se objava pojavila ranije nego što je trebala. Dok Samsung radi na odabiru pravog vremena, korisnici koji su dobili rani pristup One UI 5 već su na Twitteru pokazali nove značajke, prenosi DigitalTrends.

Kao što je i očekivano, One UI 5 u fokus stavlja mogućnost prilagodbe izgleda sučelja. Sada će Galaxy korisnici imati gotovo neograničene mogućnosti kada je riječ o tome kako žele da njihovo korisničko sučelje izgleda. Prvi primjeri vidljivi na Twitteru prikazuju detalje kao što su proširene opcije boja, slaganje widgeta i više načina za prilagodbu postavki obavijesti.

Ostale značajke tiču se poboljšanog zvuka, postavki jezika, poboljšane kamere i opcija pristupačnosti. Osim toga, značajke kamere nude dosta novih funkcionalnosti, poput praktičnih vodiča koji korisnicima daju upute o tome kako pravilno koristiti svaku od leća kamere Galaxy S22.

Ako imate Galaxy S22 i želite isprobati One UI 5 beta, preuzmite i otvorite aplikaciju Samsung Members i trebali biste vidjeti obavijest putem simbola zvona na vrhu početnog zaslona. Imajte na umu da je beta za sada dostupna samo u SAD-u, Njemačkoj i Južnoj Koreji. Hoće li se i kada lista zemalja proširiti ostaje za vidjeti.