Amazonov agent za podršku otkrio cijene nadolazećih Pixel 6 i Pixel 6 Pro uređaja

Nije poznato kada će Google službeno predstaviti nove Pixel uređaje, no viši potpredsjednik tvrtke još je prije otkrio da su spremni puno uložiti u marketing te tako uzeti svoj 'dio kolača' na tržištu

Matej Markovinović ponedjeljak, 6. rujna 2021. u 06:00

Google je početkom kolovoza službeno najavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro pametne telefone kojima će pokušati konkurirati flagship uređajima ostalih proizvođača. Za to će među ostalom biti zaslužan i tvrtkin SoC Tensor, koji će uključivati novi Titan M sigurnosni čip i čip za operacije umjetne inteligencije te strojno učenje.

„Definitivno nismo bili na razini vodećih uređaja u posljednjih nekoliko godina, no ovo će biti drugačije“, otkrio je tada viši potpredsjednik Googlea, Rick Osterloh, dodajući i da će zbog toga cijena biti dostojna premium uređajima.

Iako novi Pixeli još nisu službeno predstavljeni, cijena se mogla samo nagađati, sve do nedavno kada je Amazonov agent za podršku otkrio jednom korisniku Twittera koliko će biti potrebno izdvojiti novaca za Googleove nove mobilne uređaje.

„Amazonov agent za podršku otkrio mi je da će Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro biti dostupni na Amazon.de 13. rujna i njihove cijene – Pixel 6 799 eura, Pixel 6 Pro 899 eura“, napisao je te je postavio snimke zaslona i prijevod razgovora.

Ako je za vjerovati Amazonovom agentu, zainteresirani će kupci za nove Pixele uistinu trebati nešto dublje zaviriti u svoj džep, što nije neobično, jer je to najavljivao i Osterloh. No, prema Googleovoj nedavnoj odluci, vlasnike novih uređaja neće dočekati punjač u kutiji, što se mnogima neće svidjeti.

Unatoč brojnim novitetima u dizajnu Pixel 6 telefona, najviše se očekuje vidjeti performanse tvrtkinog Tensor SoC-a, koji je bio u razvoju četiri godine. Podsjećamo da je Osterloh rekao da će taj čip biti vodeći na tržištu.