Apple za 2020. godinu sprema tri iPhonea s OLED zaslonima

S portala Digitimes stiže glasine o iPhoneima koje Apple sprema za iduću godinu, riječ je o tri modela s OLED zaslonima različitih veličina koji će biti tanji od svojih prethodnika

Matija Pavlić srijeda, 3. travnja 2019. u 16:00

Još nisu predstavljeni ni ovogodišnji iPhonei, a već su krenule glasine o značajkama koje će imati iPhonei koji će Apple predstaviti iduće godine.

Riječ je glasini koja stiže s portala Digitimes. Prema njima, tvrtka iz Cupertina tijekom 2020. godine planira predstavati tri nova iPhonea koji se baziraju na OLED zaslonima. Što se tiče veličina zaslona spominju se modeli s 5,42-inčnim, 6,06-inčnim i 6,67-inčnim zaslonom.

Najmanji model s 5,42-inčnim zaslonom trebao bi se bazirati na Y-Octa tehnologiji tvrtke Samsung Display ili pak TOE tehnologiji tvrtke LG Display.  Obje tehnologije znače i tanje zaslone s obzirom da omogućuju integraciju touch senzora u postojeći sloj zaslona, a ne u zasebni sloj kao dosad.

Samsung Display bi i u 2020. godini trebao ostati Appleov vodeći dobavljač OLED zaslona, unatoč sve većim naporima konkurencije kao što su LG Display i BOE Technology da tada od Applea osiguraju veće narudžbe svojih OLED zaslona.