Budući iPhone (2018) s LCD zaslonom stiže u više boja

Rosenblattov analitičar Jun Zhang predviđa da će ovogodišnji iPhone (2018) biti dostupan u nekoliko različitih boja kako bi se razlikovao od premium iPhone X (2018) i iPhone X Plus (2018) modela

Matija Pavlić utorak, 15. svibnja 2018. u 21:23

Kako je već dobro poznato, Apple će na jesen predstaviti barem tri nova iPhonea, dva premium modela s OLED zaslonima i jedan početni model s LCD zaslonom.

Analitičar tvrtke Rosenblatt, Jun Zhang, predviđa kako će ove godine tvrtka iz Cupertina napustiti prošlogodišnju praksu, dostupnosti iPhonea u najviše tri boje (iPhone 8 i iPhone 8 Plus) odnosno dvije (iPhone X) te korisnicima ponuditi puno više boja na izbor.

Ideja tvrtke iz Cupertina u osnovi je diversifikacija premium iPhone X (2018) i iPhone X Plus (2018) uređaja od osnovnog iPhone (2018) modela s LCD zaslonom. Potonji iPhone (2018) model bio bi dostupan u nekoliko različitih živih boja po uzoru na nekadašnji iPhone 5c, kao što su plava, žuta ili zlatna, crvena te klasične srebrna i tamno siva.

Premium modeli zadržali bi klasične boje te bi za njihovu izradu bili korišteni različiti materijali u odnosu na osnovni iPhone (2018) model. Uz spomenute modele Apple priprema i nasljednika svog 4-inčnog iPhone SE modela.