Finney, smartphone s dodatnim zaslonom za rad s kriptovalutama

Finney, pametni mobitel za ljubitelje kriptovaluta stiže krajem godine, a imat će i dva zaslona od čega će se jedan koristiti isključivo za rad s kriptovalutama

Stjepan Bilić četvrtak, 12. srpnja 2018. u 18:23

Poznato vam je kako bi krajem ove godine u prodaju trebao krenuti prvi mobitel za ljubitelje kriptovaluta – super sigurni Finney. Iz Sirin Labsa sada javljaju kako je dosadašnji termin „krajem godine“ postano nešto precizniji, dogodit će se – u studenom.

Podsjetimo, Finney je pametni mobitel koji se hardverom ne razlikuje previše od ostalih flagshipa na tržištu. Ima Snapdragon 845 SoC, 6 GB RAM-a, 128 GB interne memorije, prilično zanimljive kamere od 12 MP (stražnja) i 8 MP (prednja) te veliki zaslon od 6 inča. Kao što se iz priloženog videa vidi, Finney će biti i jedan od rijetkih mobitela koji će stići u 2018. godini na tržište, a da neće imati zaslon sa notchem.

Od prošlog puta kada smo pisali o Finneyu (u svibnju 2018.) specifikacije su se malčice promijenile. Naime, kapacitet baterije je u međuvremenu povećan sa 3.000 mAh na 3.280 mAh. Razlog tomu može biti što je Finney u međuvremenu dobio i dodatni Safe Screen zaslon dijagonale 2 inča.

Safe Screen zaslon nije konstantno vidljiv već se pojavljuje (na izvlačenje je) povremeno, tek kada poželite raditi s kriptovalutama. Podsjetimo, kako Finney ima integrirani wallet za kriptovalute koji je u potpunosti odvojen od ostatka mobitela i Interneta kako bi pohranjene kriptovalute u potpunosti bile sigurne, čak i u slučaju zaraze uređaja s nekim od Android malvera.

Kako je u videu objašnjeno, podizanjem sekundarnog zaslona automatski se aktivira i wallet koji se po spuštanju zaslona automatski i deaktivira, budući da wallet tada u potpunosti ostaje bez struje. Detaljnije informacije o radu sekundarnog zaslona možete saznati iz priloženog videa.