Galaxy Note10 Lite dobiva značajniju nadogradnju prednje kamere

Leakeri ovog puta javljaju kako Samsung sprema znatniju nadogradnju prednje kamere. Takozvana selfie kamere trebala bi imati senzor od 32 MP

Stjepan Bilić ponedjeljak, 2. prosinca 2019. u 06:00

Kao i svake godine do sada Samsung će u veljači iduće godine predstaviti nove telefone iz serije Galaxy S. No, prema izvorima mjesec ranije stići će također jedan novi telefon – Galaxy Note10 Lite. O ovoj slabijoj inačici već je bilo govora na našim stranicama, a svi raniji tekstovi dostupni su ovdje.

Iako će Galaxy Note10 Lite biti većinom slabiji u odnosu na pravi Galaxy Note10, u nečemu bi mogao biti čak i bolji. Ovih dana se pojavila informacija kako Samsung za ovaj uređaj sprema značajniju nadogradnju vezano uz prednju kameru. Prema izvoru, s prednje strane uređaja nalazit će se kamera razlučivosti 32 MP.

U slučaju da se informacija pokaže točnom, Galaxy Note10 Lite će za ljubitelje selfija biti znatno bolji uređaj od Galaxyja Note10. Podsjetimo, prednja kamera na Galaxyju Note10 ima samo 10 MP. Kako se polako otkrivaju specifikacije za Lite model, tako se sve više čini kako će Lite model biti namijenjen mlađim korisnicima, koji također žele uređaj s velikim zaslonom i digitalnom olovkom, ali po prihvatljivijoj cijeni.

Shodno tomu, Galaxy Note10 Lite dobit će stariji SoC (Exynos 9810 na kojem se temelje Galaxy S9, Galaxy S9+ i Note9), nešto manje memorije, ali kompromisno – bolje kamere. Izvor navodi i kako će stražnja širokokutna kamera imati razlučivost od 12 MP. Koliko će točno kamera na stražnjoj strani imati Lite model izvor za sada nije otkrio.