Galaxy S24 Ultra rješava se zakrivljenog zaslona?

Leaker Ice Universe kaže da nadolazeća Galaxy S24 Ultra ima širi zaslon od svoga prethodnika, zbog čega je, među ostalom, zaključio da više neće biti zakrivljen

Matej Markovinović srijeda, 23. kolovoza 2023. u 14:25
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Poznajući Samsungovu politiku, mnogi očekuju da će Galaxy S24 Ultra imati bolji sustav kamera, jači SoC i eventualno brže punjenje. No, prema informacijama koje je objavio leaker Ice Universe, nadolazeća Samsungova perjanica imat će nešto što korisnici na društvenim mrežama zahtijevaju već neko vrijeme - ravni zaslon. 

"Nagađajući prema širini od 79 milimetara i nekim drugim informacijama, Galaxy S24 Ultra vjerojatno će imati ravni zaslon", napisao je Ice Universe na društvenoj mreži X. 

Za usporedbu, ovogodišnji Galaxy S23 Ultra ima zaslon širine 78,1 milimetar, upravo zbog zakrivljenog zaslona. Budući da je malo vjerojatno da će Samsung dodatno proširiti zaslon, lako je za pretpostaviti da su odlučili poslušati zahtjeve korisnika i napraviti ga ravnim. 

Samsung je, inače, po prvi puta predstavio zakrivljene zaslon s modelom Galaxy Note Edge, nakon čega su ih krenuli stavljati na više-manji svaki flagship model. U međuvremenu su odlučili da početni modeli Galaxy S serije neće imati zakrivljeni zaslon, već da će to biti rezervirano samo za Ultru. 

Iako zakrivljeni zaslon daje mobitelu premium osjećaj u ruci i izgleda atraktivno, činjenica je da u nekim trenucima može zadavati korisnicima glavobolju. U slučaju Ultre, S Pen je gotovo nemoguće koristiti na rubovima zaslona, a problem je i što se taj dio mobitela ne može adekvatno zaštititi od puknuća.