Google Pixel 5 možda neće biti flagship uređaj

Na portalu 9to5Google pojavila se informacija o pre-release inačici Google Camera aplikacije koja otkriva kako bi Pixel 5 smartphone na tržište mogao stići sa Snapdragon 765G SoC-om

Matija Pavlić ponedjeljak, 16. ožujka 2020. u 06:00

Pre-release inačica Google Camera aplikacije za Pixel 4a koju spominje YouTube kanal TecnoLike Plus u suradnji s portalom 9to5Google otkriva i poneke detalje i o budućem Pixel 5 pametnom telefonu.

Pixel 4a spominje se pod imenom "photo_pixel_2020_midrange_config", dok se Pixel 5 spominje pod imenom "photo_pixel_2020_config".

Nezavisni pregled spomenute aplikacije od strane modera Cee Starka (@Cstark_27) otkriva spominjanje kodnih imena "Bramble" i "Redfin" unutar Google Camera aplikacije. Ta kodna imena dovode se u svezu upravo s pametnim telefonom Pixel 5 koji bi se trebao bazirati na Qualcommovom Snapdragon 765G čipu.

Ukoliko je ova informacija točna to bi značilo da Google odustaje od high-end čipova za svoje Pixel modele te će u budućnosti koristiti čipove srednje klase u kombinaciji s optimiziranim softverom. Sve iznesene informacije zasad su samo glasina.