Huawei isporučio najviše smartphonea s notchom

Prema podacima tvrtke Sigmaintell Consulting, tvrtka Huawei je tijekom prvog kvartala ove godine isporučila najviše pametnih telefona čiji zasloni sadrže notch

Matija Pavlić nedjelja, 5. kolovoza 2018. u 01:08

Prema podacima tvrtke Sigmaintell Consulting, Huawei je tvrtka koja je u prvoj polovici ove godine isporučila najviše pametnih telefon s zaslonima koji sadrže notch.

U spomenutom razdoblju Huawei je isporučio 25,4 milijuna pametnih telefona, nakon kojeg slijedi Apple s 20,7 milijuna isporučenih pametnih telefona te redom Oppo, Vivo i Xiaomi.

Od vodećih šest proizvođača pametnih telefona samo tvrtka Samsung u prvoj polovici godine nije predstavila niti jedan model pametnog telefona čiji zaslon sadrži notch.

U Sigmaintell Consultingu navode i svoje podatke koji se tiču globalne isporuke pametnih telefona u prvoj polovici godine, isporučeno je 604 milijuna uređaja što je pad od 3,3% na godišnjoj razini.

Što se tiče tehnologija, isporuka a-Si LCD panela dosegla je razinu od 390 milijuna isporučenih primjeraka što je pad tržišnog udjela na 42%. Isporuka LTPS LCD zaslona raste te je dosegla razini od 340 milijuna isporučenih primjeraka ili tržišni udio od 36%. Isporuke AMOLED zaslona pale su za 2,6% na 200 milijuna isporučenih panela.