Huawei P40 na novim renderima

Stranica 91mobiles objavila je nove rendere koji prikazuju budući Huawei P40 smartphone, vidljiva je trostruka stražnja kao i dvostruka prednja kamera te izostanak 3,5-milimetarskog priključka

Matija Pavlić petak, 17. siječnja 2020. u 06:00

Nakon prvih rendera slabije kvalitete što se tiče Huaweijevog budućeg Huawei P40 pametnog telefona stižu novi renderi koje prenosi internetska stranica 91mobiles.

Iz njih je vidljivo kako će Huawei P40 barem što se tiče stražnjih kamera imati sličan dizajn kao i ostali flagship uređaji za 2020. godine, što uključuje trostruku stražnju kameru u lijevom gornjem kutu (pravokutnog oblika). S prednje strane nalazit će se dvostruka selfie kamera smještana u rupi (otvoru) na 6,1 ili 6,2-inčnom zaslonu.

Glasine govore kako sa stražnje strane Huawei P40 modela valja očekivati glavnu kameru, ultraširoku kameru i 3D ToF senzor, dok se s prednje strane nalazi glavna i ultraširoka selfie kamera.

Novina koja se možda neće svidjeti svim korisnicima je izostanak 3,5-milimetarskog priključka za slušalice. Tu je i Kirin 990 čip te Android 10 sustav u kombinaciji s Huawei Mobile Services komponentom (kao zamjenom za Googleov softver). Huawei P40 će zajedno s P40 Pro modelom biti predstavljen u ožujku.