iPhone SE 2 stiže sredinom ožujka

Evan Blass tvrdi kako će Apple uskoro predstaviti dugo najavljivani iPhone SE 2 – već sredinom ožujka 2020. godine

Stjepan Bilić ponedjeljak, 10. veljače 2020. u 06:00

Evan Blass rijetko griješi u prognozama vezano uz predstavljanje novih uređaja i njihovih specifikacija. Zahvaljujući njemu do sada smo imali prilike doznati kako Apple namjerava ove godine obnoviti SE liniju s novim, iPhone SE 2 modelom.

Prema dosadašnjim saznanjima, novi iPhone SE 2 više neće biti najsnažniji 4“ telefon na svijetu, jer će mu se zaslon povećati na 4,7“. Novi iPhone SE 2 neće se moći više reklamirati ni pod sloganom – „… u tijelu petice“, jer je Apple kao osnovu njegovog dizajna uzeo iPhone 8.

Dakle izgled novog iPhone SE 2 je više-manje poznat. Izvana bi trebao izgledati identično kao i iPhone 8 dok će se prave promjene dogoditi u unutrašnjosti kućišta koja je skrivena od pogleda znatiželjnika. Iako se smatralo da će iPhone SE 2 stići bez Touch ID-a te da će isti biti zamijenjen modernijim i sigurnijim Face ID-om, čini se da neće.

No potonja tvrdnja ovisi o izvoru, a čini se kako je barem jedan od njih u krivu. Koji, saznat ćemo tijekom događaja na kojem će Apple predstaviti novi iPhone SE 2. No zna se kako će ovogodišnji SE model biti temeljen na A13 Bionic čipu, kako će imati 3 GB RAM-a te ovisno o modelu 64 GB ili 128 GB interne memorije.

Točan datum predstavljanja nije poznat, ali jest okvirni – sredinom ožujka 2020. Tako barem navodi Evan Blass, jedan od točnijih izvora. Inače čini se kako su još uvijek u igri dva naziva - iPhone SE 2 i iPhone 9. Kako se god na kraju zvao početna bi mu cijena trebala biti 399 USD.