Ming-Chi Kuo: Apple bi mogao prodati 80-85 milijuna iPhonea s 5G podrškom

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo u novom izvješću tvrdi kako Apple ipak nema namjeru odgoditi predstavljanje modela iPhonea koji podržava i frekvencije ispod 6 GHz, ako i mmWawe frekvencijski spektar

Matija Pavlić utorak, 14. siječnja 2020. u 16:59

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo u novom izvješću špekulira o Appleu i njihovim novim iPhoneima s podrškom za 5G mreže.

Kuo spominje kako korisnici mogu očekivati četiri različita modela iPhonea s 5G podrškom. Kuo pobija dosadašnje glasine o pojavljivanju modela koji podržavaju samo frekvencije ispod 6 GHz, a odgodi modela koji podržavaju mmWave frekvencijski spektar.

Analitičar navodi kako će se dvije inačice iPhonea na tržištu pojaviti istodobno na jesen ove godine. Tržišta u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji, Japanu i Južnoj Koreji dobiti će inačice iPhonea koji podržavaju i frekvencije ispod 6 GHz i mmWawe frekvencijski spektar.

Nadalje, postojati će operateri koji će nuditi inačice iPhonea samo s podrškom za frekvencije ispod 6 GHz, postajati će jeftinije inačice iPhonea koje će također podržavati frekvencije ispod 6 GHz, ali i inačice iPhonea s hardverski blokiranom 5G podrškom za tržišta na kojima 5G mobilne mreže još nisu rasprostranjene (radi smanjenja troškova).

Kuo predviđa kako bi Apple mogao prodati između 80 i 85 milijuna iPhonea s 5G povezivošću.