Na kraju ipak iPhone SE

Čini se kako je Apple konačno prelomio i odlučio novi “jeftini” iPhone umjesto iPhone 9 nazvati iPhone SE 2020

Stjepan Bilić petak, 3. travnja 2020. u 23:12

Zadnjih se mjeseci u medijima dosta spominjalo lansiranje novog, jeftinog iPhonea. Naravno radi se o modelu iPhone SE, odnosno iPhone 9, ovisno o izvoru vijesti. No čini se kako je Apple konačno prelomio i odabrao službeni naziv svog budućeg jeftinjakaiPhone SE 2020.

Tako barem trenutno stoji na službenim stranicama Applea na dijelu namijenjenom prodaji dodatne opreme za iPhone. Time je ujedno potvrđeno kako će novi iPhone SE za 2020. godinu po dizajnu biti identičan iPhoneu 8, koji je također bio identičan svom prethodniku - iPhoneu 7.

Dakle po pitanju dizajne neće biti ništa novoga. Dokaz tomu je zaštita za ekran tvrtke Belkin (InvisiGlass) koja u opisu proizvoda navodi kako je zaštita namijenjena za iPhone7, iPhone 8 i iPhone SE. Kako prva telefona imaju 4,7“ ekrane, sada je potpuno jasno kako će isti takav imati i iPhone SE (2020).

Prema izvoru novi iPhone SE 2020 bit će dostupan u tri boje – crnoj i bijeloj te humanitarnoj crvenoj, jer će Apple izdati i posebno PRODUCT (Red) izdanje telefona. Zanimljiv je i podatak kako će pored 64 GB i 128 GB modela ipak postojati i treći – 256 GB. Potonje je posebno bitno korisnicima koji će telefon više koristiti u multimedijalne svrhe, a manje za njegovu osnovnu namjenu – telefoniranje.

Kako bi svoj uskoro novi (navodno stiže 15. travnja) iPhone SE 2020 mogli zaštiti od potencijalnih oštećenja Apple će u ponudi imati i par vrsta futrola, od silikonskih maski (Black silicone i White silicone) do kožnih (Red leather, Black leather i Midnight blue leather).

Izvor još jednom navodi kako će novi SE model imati A13 Bionic čip te kako će mu početna cijena biti 399 USD.