Najjeftiniji pametni telefon sa Snapdragonom 888 stiže u Europu

'Ovo nam neće omogućiti samo tehnološka dostignuća, već će nas držati i ispred tržišta', objašnjava Madhav Sheth u objavi na Twitteru

Matej Markovinović utorak, 8. lipnja 2021. u 14:10

Izvršni direktor kineske tvrtke Realme, Madhav Sheth, objavio je na svom službenom Twitter računu da u Europu dolazi Realme GT serija pametnih telefona pogonjena Snapdragon 888 procesorom. Naime, radi se o vodećim uređajima, jedan je od njih usredotočen na performanse i dolazi u lipnju, dok se drugi više oslanja na kvalitetu kamere te stiže u srpnju.

Cijena će tako za model od 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu iznositi 549 eura, što znači da je ovo trenutno najjeftiniji uređaj pogonjen Snapdragonovim vodećim mobilnim procesorom. Iz Realmea kažu da će se njihovi GT uređaji isporučivati u Belgiju, Njemačku, Luksemburg, Nizozemsku i Portugal, a za sada nije poznato stižu li i u druge europske zemlje, no u svakom se slučaju trenutno ne mogu naručiti.

Prema izvješću The Vergea, trenutno nije poznato kako će se nadolazeći europski modeli razlikovati od onog kineskog što se tiče specifikacija, no navodi se da kineska verzija GT-a sa svojim prosječnim trostrukim sustavom kamera, ima prostora za poboljšanje. Podsjećamo da GT ima 6,43-inčni OLED zaslon od 120 Hz, do 12 GB RAM-a i bateriju od 4.500 mAh s brzim punjenjem od 65 W.