Neslužbeni renderi Galaxyja S24 otkrivaju ravan dizajn

Mobiteli s ravnim rubovima izgledaju atraktivnije i neki bi rekli 'skuplje', ali je njihova glavna kritika da su neudobniji u ruci. Takav je dizajn uveliko popularizirao iPhone, a čini se da će ga koristiti i nadolazeći Galaxy S24

Matej Markovinović petak, 29. rujna 2023. u 16:21
Galaxy S24. 📷 Foto: OnLeaks/SmartPrix
Galaxy S24. Foto: OnLeaks/SmartPrix

Iako se predstavljanje Samsungove nove serije flagship mobitela očekuje tek početkom sljedeće godine, leakeri su se već bacili na posao ne bi li saznali što se može očekivati od modela Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra.

Prošloga je mjeseca renomirani leaker Ice Universe rekao da će Galaxy S24 i S24+ imati ravan dizajn bez zakrivljenih rubova, slično kao što to ima iPhone, a sada je OnLeaks u suradnji s portalom Smartprix objavio neslužbene rendere koji upravo to i prikazuju.

Galaxy S24. 📷 Foto: OnLeaks/SmartPrix
Galaxy S24. Foto: OnLeaks/SmartPrix

Osim ravnog dizajna, drugih promjena gotovo da ni nema. Naime, na renderima je vidljivo da je dizajn sustava kamera skoro pa identičan trenutnom modelu S23, izuzev činjenice da je LED bljeskalica sada smještena malo niže, odnosno između prvog i drugog senzora.

Tipke za kontrolu glasnoće i uključivanje te isključivanje mobitela ostaju na desnoj strani, no pridružuje im se UWB antena. Na dnu mobitela nalazi se USB-C priključak za punjenje i prijenos podataka, uz kojeg se smjestio utor za SIM karticu, mikrofon i zvučnik.

Galaxy S24. 📷 Foto: OnLeaks/SmartPrix
Galaxy S24. Foto: OnLeaks/SmartPrix

Ostatak specifikacija trenutno nije poznat, no navodi se da će Galaxy S23 zadržati kompaktne dimenzije sa 6,1-inčnim zaslonom. Više informacija bit će dostupno u narednim tjednima do kraja godine.