Nije Edge+ već Moto G Stylus

Telefon za kojeg se isprva mislilo da je Edge+ zapravo je Moto G Stylus, a Edge+ je model za sebe tako barem sada tvrdi Evan Blass

Stjepan Bilić petak, 31. siječnja 2020. u 06:00

Evan Blass je nedavno objavio render Motorolinog pametnog telefona koji je između ostalog opremljen i sa Stylusom. Kako je render stigao nekako u isto vrijeme kada i informacija o telefonu Edge+ isprva se mislilo kako je riječ o jednom te istom uređaju. No na kraju se pokazalo kako je ipak riječ o dva zasebna uređaja.

Prema novim saznanjima, do kojih je ponovno došao Blass, Motorolin telefon sa stylusom imat će službeni naziv Moto G Stylus. Time je ujedno otkriveno kako će spomenuti model biti dio tvrtkine serije G. Američka organizacija FCC otkrila je i par dodatnih pojedinosti o novom G modelu. Kodni naziv mu je sofia+, što znači kako će se Moto G Stylus temeljiti na uređaju Moto G8 Power čiji je kodni naziv sofiar. FCC je otkrio i kako je oznaka modela Moto G Stylus – XT2043-4.

Shodno gore navedenom odmah su poznate i specifikacije modela Moto G Stylus. One su identične specifikacijama modela Moto G8 Power o kojem vas je nešto ranije izvijestio kolega Pavlić. Ukratko, Stylus model imat će Snapdragon 665 čip, 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, 6,36“ FHD+ zaslon, ukupno pet kamera (glavna 16 MP i selfie 25 MP) i bateriju od 5.000 mAh.

Sa softverske strane nalazit će se Android platforma. Naravno radi se o najnovijem Androidu 10. Navedeni uređaj najvjerojatnije će biti predstavljen tijekom MWC 2020 sajma u Barceloni.