Ništa nije ostavljeno mašti - procurjele gotovo sve informacije o novom Oppovom flagshipu

U moru nadolazećih pametnih telefona s gotovo jednakim specifikacijama, našao se Oppo Find X5 Pro, koji će korisnicima, ako išta, pružiti neobičan izgled kamera

Matej Markovinović utorak, 8. veljače 2022. u 06:00

Find X3 Pro, Oppov prošlogodišnji flagship, mnoge je iznenadio kvalitetom izrade, ali i mikroskopskom kamerom oko koje se nalazio svjetleći prsten. Na žalost mnogih, Find X5 Pro neće imati taj dodatak, ali bi bez obzira na to mogao predstavljati pravu konkurenciju nadolazećoj Samsungovoj Galaxy S22 seriji pametnih telefona.

No, da ova priča ne postane žalopojka zbog nedostatka zanimljive mikroskopske kamere, portal WinFuture izbacio je ekskluzivne informacije o Oppovom novom flagshipu. Naime, Find X5 Pro bit će pogonjen Snapdragon 8 Gen 1 SoC-om, uz kojeg bi trebao doći Adreno 730 GPU te 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije.

Prednju stranu trebao bi mu krasiti 6,7-inčni LTPO AMOLED zaslon razlučivosti 3216 x 1140 i stope osvježavanja od 120 Hz, kojeg će od pucanja štititi Corning Gorilla Glass Victus. Ispod njega nalazit će se senzor otiska prsta, dok će se na vrhu zaslona navodno smjestiti prednja kamera od 32 MP.

Kad je riječ o kamerama, valja istaknuti da je na „stražnjici“ telefona trostruki sustav kamera – glavna i ultraširoka od 50 MP te telefoto od 13 MP. Uz njih stoji oznaka „Powered by MariSillicon“, što se odnosi na Oppov interni NPU za obradu slike, a tu je naravno i Hasselbladov potpis, baš kao i na bratskom OnePlusu 10 Pro.

Foto: WinFuture/@rquandt
Foto: WinFuture/@rquandt

Kako je još prošlog mjeseca spomenuto, Find X5 Pro trebao bi imati bateriju kapaciteta 5.000 mAh s podrškom za žično punjenje od 80 W te bežično od 50 W. Cijena trenutno nije poznata, no WinFuture predviđa da neće koštati ispod 1.200 eura.