Nokia 9.1 PureView do kraja godine sa Snapdragonom 855 i 5G podrškom

Stranica NokiaPowerUser piše o nasljedniku Nokia 9 PureView pametnog telefona pod imenom Nokia 9.1 PureView sa Snapdragon 855 čipom, Android Q sustavom, podrškom za 5G mreže i obnovljenom kamerom

Matija Pavlić ponedjeljak, 29. srpnja 2019. u 18:45

Internetska stranica NokiaPowerUser piše o nasljedniku Nokia 9 PureView pametnog telefona koji je predstavljen na ovogodišnjem MWC-u i temeljio se na Snapdragon 845 čipu.

Novi model trebao bi dobiti ime Nokia 9.1 PureView što je glasina koja se temelji na politici imenovanja ostalih Nokia pametnih telefona koju provodi tvrtka HMD Global. Na tržištu se očekuje krajem ove godine odnosno tijekom četvrtog kvartala.

Što se tiče značajki novog pametnog telefona spominje se Qualcommov Snapdragon 855 čip, instalirani operativni sustav Android Q te čak i podrška za 5G mobilne mreže. Glavna uzdanica prvog modela bila je njegova peterostruka stražnja kamera (dvije RGB i tri monokromatske kamere), dok bi što se tiče novog modela HMD Global mogao poraditi na kvaliteti fotografija snimljenih u uvjetima slabijeg osvjetljenja te video snimaka.

Što se tiče zaslona nije isključeno da će Nokia 9.1 PureView imati notch ili otvor (rupu) u zaslonu za selfie kameru kako bi se počeo prostor za zaslon. Sve navedeno o ovom uređaju zasad ne predstavlja nikakvu službenu informaciju već to treba promatrati kao glasinu.