Novi će Samsung Galaxy A73 navodno imati kameru od 108 MP

Korejska je tvrtka ove godine opremila pojedine modele A serije s AMOLED zaslonima od 120 Hz te optičkom stabilizacijom slike (OIS), a sada se 'šuška' i o kameri od 108 MP

Matej Markovinović subota, 18. rujna 2021. u 14:10

Samsung svojom A serijom pametnih telefona pokriva širok spektar potreba korisnika, pogotovo kad je u pitanju niži i srednji cjenovni rang. Međutim, tvrtke poput Xiaomija za istu ili manju cijenu pružaju bolje specifikacije, što su kupci, sudeći prema brojkama koje dokazuju da je kineski proizvođač zauzeo tron u Europi, očito počeli prepoznavati.

No, kako prenosi The Elec, Samsung se ne predaje te aktivno radi na poboljšavanju svoje A serije pametnih telefona, pa se tako „šuška“ da će uskoro po prvi puta staviti kameru od 108 MP na nadolazeći Galaxy A73 - njihov vodeći uređaj srednje klase.

Naime, Samsung je po prvi puta koristio senzor od 108 MP na Galaxy S20 Ultra uređaju te ga od tad imaju svi njihovi vodeći pametni telefoni iz S i Note serije, a uskoro će ga, čini se, dovesti i na uređaje srednje klase.

Navodi se da još nije sigurno koji će točno senzor dobiti novi A73, no spominju se oni od Samsung Electro-Mechanicsa, ali i od tvrtke Mcnex koja je u posljednjem financijskom izvješću navela da razvijaju senzore u rasponu od 48 MP, 64 MP i 108 MP.

U svakom slučaju, riječ je o dodatku koji je donedavno bio rezerviran za flagship uređaje, pa će ova vijest obradovati zainteresirane kupce. Podsjećamo da trenutno vodeći uređaj iz Samsungove A serije, A72, krase četiri kamere – glavna od 64 MP, 3X telefoto od 8 MP, ultraširoka od 12 MP i makro od 5 MP.