Xiaomi uzeo krunu Samsungu te postao prvi po isporukama u Europi

Iz Xiaomija su još prošloga mjeseca rekli da se rast dogodio zahvaljujući njihovim inovacijama koje su oni prvi predstavili na tržištu, poput prve kamere od 108 megapiksela i brojnih drugih

Matej Markovinović srijeda, 4. kolovoza 2021. u 13:10

Tvrtka za istraživanje tržišta Canalys, nedavno je objavila izvješće o globalnom tržištu pametnih telefona za drugi kvartal 2021. godine, u kojem je Xiaomi po prvi puta zauzeo drugo mjesto sa 17 posto udjela te je tako nadmašio Apple.

No, čini se da uspjehu kineskog proizvođača nije kraj, pa je tako Strategy Analytics objavio da je Xiaomi po isporukama u Europi prestigao Samsung te je po prvi puta preuzeo krunu u tom segmentu, piše Business Wire.

„Europska tržišta pametnih telefona imala su snažno tromjesečje uzrokovano oporavkom od pandemije koronavirusa. Vrhunac tromjesečja je Xiaomi koji se po prvi puta pojavio kao prodavač broj jedan u pogledu isporuka“, rekao je Boris Metodiev, pomoćni direktor u Strategy Analyticsu.

Foto: Strategy Analytics
Foto: Strategy Analytics

Naime, kako navode brojke, Xiaomi je u drugom kvartalu ove godine u Europi imao 12,7 milijuna isporuka svojih pametnih telefona, što predstavlja rast od 67,1 posto u odnosu na prošlu godinu, dok su Samsungove brojke pale za sedam posto.

„Xiaomi je među ostalom postigao veliki uspjeh u Rusiji, Ukrajini, Španjolskoj i Italiji, gdje je pronašao kupce željne svoje Mi i Redmi serije pametnih telefona bogate značajkama“, zaključuje Metodiev.Multiroom Hi-Res WiFI zvučnik

DENON Home 250

Internet radio, Heos, Alexa, Airplay 2, Bluetooth

3379 kn Kupi

Gramofon sa predpojačalom

DENON DP-300F black

Masivna baza za smanjenje vibracije, aluminijska izrada, MM zvučnica

2199 kn 2990 kn Kupi