OnePlus 7 bez IP certifikata

OnePlus sve teže zadržava konkurentnu cijenu u odnosu na flagshipe ostalih proizvođača, stoga su odlučili uštedjeti koji dolar preskakanjem IP certifikata

Stjepan Bilić nedjelja, 5. svibnja 2019. u 07:00

OnePlus je oduvijek isticao kako su njihovi mobiteli flagship killeri s razumnom cijenom, no sve je teže pratiti trendove i zadržati konkurentnu cijenu u odnosu na ostale proizvođače. Kako bi i ove godine u tome uspjeli morali su poduzeti određene korake – odlučiti na što treba, a na što ne treba trošiti novac.

Čini se kako je glavni problem za tvrtku osiguravanje IP certifikata kojim bi svojim kupcima jamčili kako su njihovi, uskoro novi mobiteli OnePlus 7 i OnePlus 7 Pro otporni na vodu i prašinu. Naime, cijena ugradnje potrebnih komponenti, testiranje i naposljetku osiguravanje certifikata koštaju, što bi se u konačnici prelomilo preko leđa, tj. preko novčanika kupca. Stoga ni ovogodišnji, kao ni svi prethodni mobiteli tvrtke OnePlus neće imati IP certifikat kojim bi dokazali da je mobitel do određene mjere otporan n vodu i prašinu.

No, zašto tek sada naglašavaju taj podatak? Najvjerojatnije iz razloga što žele da se njihovi mobiteli i dalje smatraju flagship killerima, iako sve više flagshipa drugih proizvođača ima i jedan od IP certifikata. Kako ne bi zaostajali za konkurencijom, OnePlus je izbavio video teaser (We just bought a bucket) kojim pokušava uvjeriti buduće kupce kako unatoč nepostojanju službenog certifikata da će im mobitel preživjeti doticaj s vodom, u kolikoj mjeri, ostaje za vidjeti.

U videu se jasno vidi kako cijeli OnePlus 7 završava u punoj kanti vode. Što se dalje dogodilo s mobitelom, OnePlus ne otkriva. No za pretpostaviti je da je preživio, jer inače cijeli video ne bi imao nekog odveć velikog smisla. O ovoj temi će zasigurno još biti govora, ako ne ranije onda tijekom predstavljanja 14. svibnja 2019. godine.