OnePlus 7T na Geekbenchu

Geekbench je u svoju bazu upisao još jedan pametni telefon – ovog puta je riječ o uređaju OnePlus 7T koji će uskoro imati i svoju prvu premijeru u Indiji

Stjepan Bilić četvrtak, 19. rujna 2019. u 22:53

Za kojih tjedan dana OnePlus će održati i svoju prvi događaj na kojemu će predstaviti pametni telefon OnePlus 7T koji stiže kao poboljšana inačica svibanjskog modela OnePlus 7. Tehničke specifikacije koje se tiču procesora, memorije, kamera i drugih tehnikalija dobro su poznate, o njima smo zadnjih mjeseci često pisali na našim stranicama.

Sada su došli na red i prvi benchmark testovi koji bi trebali pokazati koliko je „T“ model napredovao u performansama u odnosu na običnu sedmicu. Budući da je OnePlus 7T (OnePlus HD1903) trenutno testiran samo na novijoj, petoj inačici Geekbench benchmarka, ne možemo sa sigurnošću reći koliko je velik napredak u performansama, ali ga ima.

Naime, nova peta inačica Geekbencha je prošla kroz znatnije promjene, isključivo je 64-bitna i sadrži neke testove koje četvorka nema, pa je stoga i način bodovanja promijenjen. Dok je u četvorci najnormalnije vidjeti više tisuća bodova u Single-Core testovima, a u Multi-Core testovima i preko nekoliko desetaka tisuća bodova, peta inačica ovog benchmarka je ponešto škrtija u dijeljenju bodova, odnosno dodijeljuje ih manje.

Iz gore navedenih razloga OnePlus 7T je tako na ime svojih Single-Core postignuća dobio tek 789 bod, a na ime Multi-Core testova 2.889 bodova. U Geekbenchu 4 ove brojke bi bile primjerenije nekom telefonu iz donjeg, ili možda s početka srednjeg segmenta, ali nikako jednom flagshipu, što OnePlusovi telefoni zasigurno jesu.

Stoga smo odlučili provjeriti što Geekbench kaže za najsnažniju običnu sedmicu – OnePlus 7 Pro s 8 GB RAM-a. OnePlus 7 Pro osvojio je tako u Single-Core testovima 740 bodova, a u Multi-Core testovima 2.732 bodova. Napomenimo kako je i testirani OnePlus 7T imao 8 GB RAM-a te kako se pokazao boljim u odnosu na OnePlus 7 Pro iz svibnja 2019.

Naravno ovo ne moraju biti i konačni rezultati, jer OnePlus do 26. rujna (indijska premijera), a pogotovo do 10. listopada (europska premijera) ima vremena dodatno optimizirati softver i time još malo povećati performanse uređaju.