Pojavili se renderi Sony Xperia 5 Plus smartphonea

Pametni telefon Xperia 5 uskoro bi trebao dobiti Plus inačicu koja dolazi s većim 6,6-inčnim OLED zaslonom, 3,5-milimetarskim priključkom i četverostrukom stražnjom kamerom

Matija Pavlić srijeda, 8. siječnja 2020. u 06:00

Sony je tijekom rujna prošle godine predstavio pametni telefon Xperia 5, a prema novim informacija koje donosi stranica Slashleaks i poznati leaker OnLeaks ovaj telefon bi uskoro trebao dobiti svoju Plus inačicu.

U odnosu na osnovni model Plus inačica donosi veći 6,6-inčni OLED zaslon tankih rubova, stereo zvučnike, USB Type-C priključak i debljinu od 8,1 milimetar. Baš kao i osnovna inačica i Xperia 5 Plus donosi Power tipku s integriranim senzorom otisaka prstiju s desne strane uređaja.

S desne se strane po dobrom starom Sonyjevom običaju nalazi i dedicirana tipka kamere te tipke za kontrolu glasnoće. Novina je i 3,5-milimetarski priključak kojeg osnovni Xperia 5 model nije imao.

Sa stražnje stane Plus inačica ima četverostruku kameru s ToF-om, dok se s prednje strane nalazi 8-megapikselna selfie kamera. Čip koji bi trebao biti ugrađivan u Xperia 5 Plus pametni telefon zasad je nepoznanica, osnovni Xperia 5 model sadrži Qualcommov Snapdragon 855 čip.