Predstavljen Honor Play 8

Šest mjeseci nakon Honora Play 8A stigao je i Honor Play 8 koji se čini kao njegova slabija inačica, a shodno tomu i cjenovno povoljnija

Stjepan Bilić srijeda, 10. srpnja 2019. u 06:00

Honor je predstavio novi mobitel iz serije Honor 8. Riječ je o modelu Honor Play 8 koji se čini kao slabija inačica Honora Play 8A koji je stigao šest mjeseci ranije. Shodno tomu i cijena mu je nešto povoljnija, no o tome ćemo nešto više kasnije.

Honor Play 8 za početak ima manji zaslon, dijagonale 5,71“. Razlučivost zaslona je ostala ista – 1.520 x 720 točaka, kao i urez na vrhu u obliku kapljice vode, a unutar kojeg je smještena, prednja, selfie, kamera. No, procesor je slabiji, a i količina radne i skladišne memorije je manja u odnosu na Honor Play 8A.

Honor je odlučio novi model opremiti s Helio A22 SoC-om, te sa 2 GB RAM-a i 32 GB skladišnog prostora. Srećom zadržana je podrška za memorijske kartice pa se potonja stavka može lako nadograditi i kasnije (microSD do 512 GB). Dobra vijest je da mobitel ima tri mjesta u unutrašnjosti pa će se i uz ugradnju memorijske kartice moći nastaviti koristiti do dvije SIM kartice.

Sa stražnje strane kućišta nalazi se jedna kamera od 13 MP (f/2.2), a s prednje također jedna od 5 MP (F/1.8) što je za uređaj iz višeg donjeg segmenta sasvim pristojna konfiguracija. Kapacitet baterije se također nije mijenjao u odnosu na pola godine stariji model, i dalje je 3.020 mAh.

Skener otiska prsta je i ovog puta izostao pa se za prijavu u uređaj koriste dobro poznate zaporke, pinovi i uzorci, a može se koristiti još i Face Unlock značajka. Uređaj će najprije biti dostupan preko kineskih online trgovina po cijeni od oko 87 USD. O dolasku na druga tržišta za sada nema informacija.