Honor 8A na kraju je predstavljen kao Honor Play 8A

Honor je predstavio još jedan mobitel iz srednjeg segmenta – Honor Play 8A koji bi trebao biti njihov odgovor na Xiaomijev Mi Play

Stjepan Bilić utorak, 8. siječnja 2019. u 15:11

Nedavno smo pisali o tome kako bi Honor 8. siječnja trebao predstaviti novi mobitel iz srednjeg tržišnog segmenta – Honor 8A. Međutim, dotični je stigao par dana ranije i pod malčice drugačijim nazivom, dodana je riječ „Play“ pa službeni naziv uređaja glasi Honor Play 8A.

Honor Play 8A ima 6,09-inčni zaslon razlučivosti 1.560 x 720 točaka. Na sredini gornjeg ruba zaslona nalazi se urez u obliku kapljice vode unutar kojeg je smještena prednja kamera (8 MP). Uređaj se temelji na MediaTekovom SoC-u Helio P35 (MT6765) kao što je i slučaj s Xiaomijevim Mi Playom, s kojim se Honor očito namjerava natjecati na tržištu, mada je u dosta stvari Honorov mobitel slabiji od Xiaomijevog.

Primjerice, veličina zaslona ide u prilog Honoru, no razlučivost ne, Mi Play ima FHD+ zaslon, a Play 8A HD+ zaslon. Isto vrijedi i za količinu ugrađene memorije Honorov mobitel ima 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije dok Xiaomijev ima 4 GB RAM-a. Za razliku od Xiaomija, Honor će u ponudi pored 64-gigabajtnog modela, imati i slabiji model, sa 32 GB interne memorije.

Što se stražnjih kamera tiče, tu je ponovno Mi Play u prednosti sa svoje dvije pozadinske kamere (12 MP i 2 MP) naspram jedne Honorove (13 MP). Kad je baterija u pitanju tu je bolji Play 8A, ali tek malčice, jer je se Honor odlučio za bateriju kapaciteta 3.020 mAh (Mi Play ima bateriju od 3.000 mAh).

Honor Play 8A nema čitač otiska prsta, ni standardni ni onaj u zaslonu, već se za prijavu uz dobro poznate zaporke, pinove i uzorke može koristiti još i Face Unlock značajka. Za punjenje baterije i spajanje s računalima Honor je Play 8A opremio USB-C portom.

Dimenzije uređaja su 156,28 x 73,5 x 8,0 milimetara, a težina 150 grama. Kućište je od plastike (stražnji panel) i metala (okvir). Što se boja tiče, uređaj će biti dostupan u crnoj, plavoj, zlatnoj i crvenoj boji kućišta. Od 8. siječnja bit će dostupan na kineskom tržištu po cijenama od 119 USD (32 GB) i 129 USD (64 GB). O mogućoj dostupnosti na drugim tržištima Honor se tek treba izjasniti.