Procurjeli renderi potvrdili: iPhone 15 dobiva značajku Pro modela

Prema najnovijim renderima, Dynamic Island stiže na sve modele iz iPhone 15 serije, kao i dugo očekivani USB-C priključak

Matej Markovinović petak, 24. veljače 2023. u 16:54
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Iako službeno predstavljanje iPhone 15 serije nije ni na vidiku, 9to5Mac objavio je rendere koji prikazuju kako će izgledati. Čini se da će se Apple u potpunosti riješiti notcha te će čak i na obične modele dovesti vizualno atraktivni Dynamic Island, što će, vjerujemo, razveseliti mnoge korisnike.

Kad je već riječ o običnom modelu, potrebno je napomenuti da će mu zaslon narasti s 6,1 na 6,2 inča, dok će na „leđima“ imati jednak sustav kamera kao i prethodni iPhone 14. Dugo očekivani novitet svakako je i USB-C priključak, o kojem se već mjesecima govori.

S druge strane, iPhone 15 Pro modeli također će dobiti USB-C priključak te će im kućište biti ponešto zaobljenije, zbog čega će biti ugodniji za držanje u ruci. Sustav kamera doima se ponešto većim u usporedbi s iPhoneom 14 Pro, što bi moglo označavati veće senzore.

Vizualno osvježenje dobiva i prekidač za isključivanje zvuka, koji bi na iPhoneu 15 Pro trebao biti manji i okrugliji. Zaslon je, kako stvari zasad stoje, iste veličine, ali će rubovi biti tanji, što znači da bi mobitel trebao biti neznatno manji. Ostatak mobitela identičan je prethodnom Pro modelu.

Napominjemo kako je riječ o renderima koje je Apple poslao proizvođačima zaštitnih maskica i dodatne opreme kako bi pripremili svoje proizvode prije izlaska mobitela. Iz tog su razloga prikazi pomalo „surovi“, no pretpostavlja se da će vizualno atraktivniji renderi izaći već u sljedećim tjednima.