Realme 3 s Helio P70 (P60) SoC-om

Realme je predstavio novi mobitel – Realme 3 kojeg vide kao izravnu konkurenciju i naravno bolju zamjenu za Redmi Note 7

Stjepan Bilić utorak, 5. ožujka 2019. u 06:00

Realme, podbrend tvrtke Oppo predstavio je svoj najnoviji mobitel – Realme 3. Kao što se moglo vidjeti na prezentaciji proizvođač dotični mobitel smatra izravnom i ujedno boljom zamjenom za Redmi Note 7.

Realme 3 dolazi u dvije inačice, za indijsko i međunarodno tržište. Indijska inačica je dobila nešto bolji SoC – Helio P70 dok će na ostala tržišta Realme 3 stići s Helio P60 SoC-om. To je ujedno i jedina razlika koju je proizvođač načinio.

S prednje strane Realme 3 se ne razlikuje previše u odnosu na ostale mobitele koji su predstavljeni od sredine prošle godine pa do sada. Naime, kao što možete vidjeti u prilogu zaslon i ovog mobitela je s urezom i to u obliku kapljice vode. Dijagonala zaslona je 6,22“, omjer stranica 19:9, a razlučivost 1.520 x 720 točaka. Od oštećenja je zaštićen Gorilla Glass 3 staklom.

Neovisno o tržištu kupci će moći birati između dva modela – s 3 GB i 4 GB RAM-a te s 32 GB i 64 GB podatkovnog prostora. Realme je osigurao i podršku za memorijske kartice do kapaciteta 256 GB. Budući je riječ o uređaju nižeg cjenovnog ranga ugrađen je i manji broj kamera – ukupno tri, od čega su dvije sa stražnje i jedna s prednje strane kućišta.

Glavna kamera ima razlučivost od 13 MP, dodatna od 2 MP, a selfie kamera od 13 MP. Što se snimanja videa tiče Realme 3 može snimati videozapise do FHD razlučivosti. Kao što je slučaj s modernim kamerama na novim mobitelima tako i kamere na ovom uređaju podržavaju AI. Realme navodi još i podršku za Nightscape i Chroma Boost. Za prijavu u uređaj može se koristiti prepoznavanje lica (AI Facial Unlock) i skener otisaka prstiju.

Realme 3 dolazi s baterijom kapaciteta 4.320 mAh. Baterija ne podržava tehnologiju brzog punjenja. Uz uređaj isporučuje se 10-vatni punjač. Softversku stranu uređaja čini ColorOS 6.0 koji se pak temelji na Androidu 9.0 Pie. Dimenzije uređaja su 156,1 x 75,6 x 8,3 milimetara, a masa 175 grama.

Kupci će moći birati između tri boje kućišta – Black, Dynamic Black i Radiant Blue. Cijena za indijsko tržište iznosi oko 127 USD (3/32 GB) i oko 156 USD (4/64 GB). Cijene za globalno tržište Realme tek treba objaviti no ne bi se trebale osjetno razlikovati u odnosu na indijske. Za mjesec dana, odnosno u travnju 2019. bit će predstavljen i Realme 3 Pro model koji će konkurirati Redmi Note 7 Pro.