Realme 6s početkom lipnja stiže na europsko tržište

Početkom idućeg mjeseca Realme će na europskom tržištu plasirati telefon Realme 6s kojeg pokreće Mediatekov gamerski SoC Helio G90T

Stjepan Bilić srijeda, 27. svibnja 2020. u 07:00

Realme je predstavio novi pametni telefon s Android operacijskim sustavom – Realme 6s. Riječ je o cjenovno pristupačnom telefonu temeljenom na gamerskom čipu Helio G90T. Navedeni čip ima dvije velike, Cortex-A76 jezgre i šest malih Cortex-A55 jezgri te grafiku Mali-G76 MC.

Proizvođač se odlučio za samo jedan model – sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. No kupci će moći birati između dvije boje kućišta, Eclipse Black i Lunar White. Kome početni podatkovni prostor neće biti dovoljan imat će mogućnost naknadno ga povećati pomoću memorijske kartice microSD formata.

Realme 6s opremljen je sa 90 Hz zaslonom dijagonale 6,5 inča i razlučivosti 2.400 x 1.080 točaka. Zaslon je modernog dizajna, odnosno nema urez za selfie kameru već punch-hole koji se nalazi u gornjem lijevom kutu zaslona. Razlučivost selfie kamere je 16 MP. Iako bi se očekivalo da je skener otiska prsta dio zaslona tomu ipak nije tako. Naime, smješten je na desnu bočnu stranu uređaja što znači kako će se za otključavanje uređaja korisnici i dalje najčešće koristiti palcem. Kad već spominjemo kućište navedimo kako je isto otporno na prskanje vodom.

Što se kamera tiče Realme 6s na stražnjoj strani ih ima četiri – glavnu od 48 MP (ISOCELL GW1), ultra široku od 8 MP te portretnu i makro kameru od po 2 MP. Desno od kamera nalazi se bljeskalica kako bi snimke načinjene u uvjetima lošijeg osvjetljenja bile kvalitetnije. Kamere mogu snimati u 4K kvaliteti te podržavaju UIS i UIS Max stabilizaciju, a prednja podržava i snimanje slow-mo videa pri 120 fps.

Telefon je opremljen s baterijom kapaciteta 4.300 mAh i podrškom za brzo punjenje 30W Flash Charge. Prema navodima proizvođača bateriji do 100% napunjenosti treba manje od sat vremena (točnije 55 minuta), a kroz pola sata moguće ju je napuniti do 70%. Iako za punjenje koristi USB-C port Realme 6s ima i 3,5-mm audio port za slušalice.

Proizvođač navodi kako je uređaj prošao strogu kontrolu kvalitete – testiran je na 10 tisuća padova i na isto toliko prikapčanja punjača. Tipke su prošle test od 100 tisuća pritisaka. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Realme 6s u europske trgovine stiže početkom idućeg mjeseca (od 2. lipnja) po preporučenoj cijeni od 199 eura.