Renderi otkrivaju OnePlus 8 Lite

OnLeaks je u suradnji sa stranicom 91mobiles otkriva Lite inačicu buduće OnePlus 8 serije pametnih telefona s AMOLED zaslonom i klasičnim sliderom za podešavanje profila zvuka

Matija Pavlić subota, 7. prosinca 2019. u 20:50

OnLeaks u suradnji s internetskom stranicom 91mobiles spominje novi pametni telefon tvrtke OnePlus.

Radi se o navodnoj Lite inačici buduće OnePlus 8 serije pametnih telefona, što začuđuje s obzirom da OnePlus nema običaj izdavati Lite inačice svojih mobilnih uređaja (s izuzetkom nekadašnjeg OnePlus X modela iz 2015. godine).

Za razliku od običnih OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro modela, OnePlus 8 Lite će selfie kameru imati u rupi u sredini na vrhu zaslona, a ne s lijeve strane na vrhu zaslona. Osim ove razlike bit će i razlika što se tiče samog dizajna Lite inačice, sa stražnje strane nalazit će se dvostruka kamera uz LED flash i lasersko fokusiranje.

OnePlus 8 Lite imat će AMOLED zaslon ispod kojeg će se najvjerojatnije nalaziti senzor otisaka prstiju. Postoji USB Type-C priključak, no nema 3,5-milimetarskog priključka. S desne strane nalazi se Power tipka te za OnePlus karakteristični slider za mijenjanje profila zvuka. S lijeve strane nalaze se tipke za pojačavanje i smanjenje zvuka.

Dimenzije ovog novog telefona su 159,2 x 74 x 8,6 milimetara. Zasad nije poznato kada bi se ovaj mobilni uređaj trebao pojaviti na tržištu.