Samsung Galaxy S21 FE bez utora za SD karticu

Samsungova FE serija pokazala se kao pun pogodak za korisnike kojima premium kvaliteta izrade nije ključna, a i dalje žele flagship specifikacije

Matej Markovinović četvrtak, 2. rujna 2021. u 06:00

Samsung je prošle godine izbacio Galaxy S20 FE (Fan Edition), koji je pružio korisnicima većinu flagship specifikacija, uključujući zaslon od 120Hz te u 5G verziji poželjni Snapdragon 865 procesor, za cijenu manju od Galaxy S20 modela.

Budući da su se FE modeli dobro prodavali, korejska je tvrtka ove godine odlučila izbaciti Galaxy S21 FE, a portal SamMobile „dočepao“ se korisničkog priručnika koji potvrđuje dizajn uređaja, ali i činjenicu da neće biti utora za SD kartice, što će razočarati brojne korisnike.

Naime, novi pametni telefon iz FE serije krasit će dizajn sličan S21 modelu, no s nedostatkom metalnog kućišta, jer je to ipak rezervirano za premium uređaje. Na stražnjoj se strani nalaze tri kamere, među kojima se u priručniku osobito ističe ona ultraširoka.

Osim toga, tu je i IP68 certifikat otpornosti na prašinu i vodu, podrška za Samsungov Wireless DeX softver koji omogućuje povezivanje uređaja s TV-om, ultrazvučni senzor otiska prsta, podrška za reverzibilno bežično punjenje i zaslon s visokom stopom osvježavanja.

Utora za slušalice nema, a kako navodi SamMobile, u pakiranju neće doći ni punjač.

Foto: SamMobile
Foto: SamMobile

Specifikacije još nisu potvrđene, no sudeći prema prijašnjim „šuškanjima“, očekuje se da će Galaxy S21 FE biti pogonjen Snapdragonom 888 ili Exynosom 2100, ovisno o regiji. Smatra se da će kapacitet baterije biti 4.500mAh te će dolaziti u crnoj, zelenoj, ljubičastoj i bijeloj boji.

Trenutno nije poznato kada će Samsung predstaviti Galaxy S21 FE, no budući da su S20 FE predstavili na događaju u rujnu, možda ćemo ga imati priliku vidjeti već ovog mjeseca.