Samsung Galaxy Z Fold 4 mogao bi doći s 1 TB interne memorije

Budući da Galaxy Z Fold 4, baš kao i njegov prethodnik, vjerojatno neće nuditi podršku za microSD karticu, interna memorija od 1TB dobro će doći poslovnim i profesionalnim korisnicima

Matej Markovinović subota, 11. lipnja 2022. u 06:00
Samsung Galaxy Z Fold 4 📷 Foto: OnLeaks/SmartPrix
Samsung Galaxy Z Fold 4 Foto: OnLeaks/SmartPrix

Iako je predstavljanje Samsung Galaxy Z Fold 4 telefona još mjesecima udaljeno, informacije i detalji ne prestaju pristizati. Očekuje se da će južnokorejska tvrtka napraviti značajna poboljšanja, a jedno od njih bit će i interna memorija.

Kako doznaje SamMobile, najbolja inačica Galaxy Z Folda 4 nudit će korisnicima 1 TB interne memorije. Riječ je, naime, o korisnom dodatku, prvenstveno iz razloga jer Samsungov novi sklopivi telefon najvjerojatnije neće imati podršku za proširenje pohrane microSD karticom.

Samsung će, naravno, korisnicima nuditi i konfiguracije od 256, odnosno 512 GB interne memorije, pa prostora za izbor neće nedostajati. Budući da Galaxy Z Fold 3 od 512 GB košta oko 1.700 eura, pretpostavlja se da će novi model od 1 TB doseći preporučenu maloprodajnu cijenu i od 1.900 eura.

Potrebno je istaknuti kako ovo neće biti Samsungov prvi pametni telefon s internom memorijom od 1 TB. Galaxy S22 Ultra također dolazi s tom opcijom memorije, koju je tvrtka službeno predstavila na svojim telefonima 2019. godine s Galaxy S10+ modelom.

Podsjetimo, Galaxy Z Fold 4 trebao bi imati 6,2-inčni vanjski te 7,6-inčni unutarnji zaslon, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC i bateriju od 4.440 mAh s podrškom za punjenje od 25 W. Uz to, navodno će doći i sa značajno poboljšanim kamerama te će sa svojih 254 grama biti najlakši Fold do sada.