Samsung navodno planira izbaciti 'budget' sklopivi telefon

Samsungova A serija pametnih telefona, mogla bi postati bogatija za jedan pristupačni sklopivi model kojeg s veseljem priželjkuju korisnici na budžetu

Matej Markovinović utorak, 7. lipnja 2022. u 06:00
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Neminovno je da Samsung dominira tržištem sklopivih telefona. Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 modeli bilježe impresivne brojke prodaje te su popularan izbor svih onih koji se žele okušati u relativno novom iskustvu korištenja pametnih telefona.

No, činjenica je da za navedene uređaje korisnici trebaju duboko zaviriti u svoje džepove, pa se mnogi ipak odlučuju na jeftinije telefone iz Samsungove A serije. Toga je, naime, svjestan i južnokorejski tehnološki gigant, koji navodno radi na jeftinijem sklopivom telefonu.

Sudeći prema tweetu kojeg je objavio leaker chuvn8888, Samsung će 2024. ili 2025. godine izbaciti jeftiniji sklopivi telefon koji će biti dio tvrtkine A serije.

Trenutno nije sigurno hoće li sklopivi „jeftinjak“ biti nalik na Z Fold ili Z Flip model, no u svakom slučaju, bit će riječ o telefonu koji će privući brojne kupce.

Podsjećamo da će Samsung za nekoliko mjeseci predstaviti Galaxy Z Fold 4 i Z Flip 4 telefone, koji bi korisnicima trebali pružiti nekoliko značajnih noviteta. Primjerice, oba će modela biti pogonjena najnovijim Snapdragonom 8+ Gen 1 SoC-om te će imati poboljšane kamere i baterije.