Samsungov 'ubojica flagshipa' izlazi na ljeto, poznati i detalji o specifikacijama

Samsungov novi mobitel iz serije FE, trebao bi biti predstavljen već ovoga ljeta. Prvo će biti dostupan za kupnju samo na pojedinim tržištima

Matej Markovinović srijeda, 14. lipnja 2023. u 14:13
Samsung Galaxy S21 FE. 📷 Foto: Samsung
Samsung Galaxy S21 FE. Foto: Samsung

O Samsungovom osvježenju serije mobitela FE (Fan Edition), raspravlja se još od prošle godine. Posljednje predstavljeni model, Galaxy S21 FE, bio je pravi hit među korisnicima koji su htjeli specifikacije flagshipa za prihvatljivu cijenu, a isto to se očekuje i od njegovog nasljednika koji bi trebao biti predstavljen na ljeto.

Naime, kako doznaje SamMobile, Galaxy S23 FE bit će predstavljen u trećem kvartalu ove godine, kada će biti dostupan za kupnju samo na pojedinim tržištima. O kojim je tržištima točno riječ, trenutno nije poznato, no navodi se da će se dostupnost proširiti krajem ove i početkom sljedeće godine.

Ističe se, također, da će Galaxy S23 FE biti pogonjen isključivo Exynos 2200 SoC-om, uparenim s AMD-ovim Xclipse 920 GPU-om. Drugim riječima, svaka regija u kojoj će se ovaj mobitel prodavati, dobit će konfiguraciju samo sa Samsungovim SoC-om, što se nekim korisnicima možda neće svidjeti. Za one koji ne znaju, prethodni model Galaxy S21 FE, stizao je na tržište sa Snapdragonom ili Exynosom, ovisno o regiji.

Od ostalih specifikacija, Galaxy S23 FE imat će 50-megapikselni glavni senzor kamere, najvjerojatnije istu onaj kakav imaju S23 i S23+ modeli, bateriju od 4.500 mAh s podrškom za 25-vatno punjenje, a dolazit će u konfiguraciji sa 6 ili 8 GB RAM-a te 128, odnosno 256 GB interne memorije.

Samsung nije službeno potvrdio datum predstavljanja ovog mobitela, no budući da sljedećeg mjeseca spremaju veliki događaj na kojem će prikazati svoje nove sklopive mobitele, Galaxy Z Flip 5 i Z Fold 5, nagađa se da bi im se mogao pridružiti i Galaxy S23 FE.