Samsung Galaxy S23 FE stiže u Europu ovoga petka

Najnovije proširenje Samsungove linije 'Fan Edition', Galaxy S23 FE, stiže u Europu 8. prosinca. Do sad su ga mogli kupiti korisnici u SAD-u i Aziji

Matej Markovinović utorak, 5. prosinca 2023. u 19:15
Samsung Galaxy S23 FE.  📷 Foto: Samsung
Samsung Galaxy S23 FE. Foto: Samsung

Samsung Galaxy S23 FE predstavljen je ovoga listopada, ali iako je već dostupan za kupnju u Aziji i SAD-u, u Europi ga se trenutno ne može nabaviti. No, Samsung France objavio je da najnoviji model iz linije „Fan Edition“ stiže na europsko tržište ovoga petka, odnosno 8. prosinca.

Samsung France nije objavio detalje vezane uz predstavljanje, stoga se ne očekuje održavanje nekog velikog događaja. Budući da je mobitel na tržištu gotovo dva mjeseca, sve je već poznato. Riječ je, podsjetimo, o modelu koji je namijenjen onima koji žele specifikacije prošlogodišnjih flagshipa za nižu cijenu.

Galaxy S23 FE može se pohvaliti 6,4-inčnim Dynamic AMOLED 2X zaslonom Full HD+ rezolucije i varijabilnom frekvencijom osvježavanja od 120 Hz. Mobitel je napravljen od recikliranih materijala, ima IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu te Corningov Gorilla Glass 5.

Galaxy S23 FE 📷 Foto: Samsung
Galaxy S23 FE Foto: Samsung

Dok u SAD-u stiže sa Snapdragonom 8 Gen 1, europski korisnici moći će kupiti Galaxy S23 FE s Exynosom 2200 uparenim s 8 GB RAM-a te 128 ili 256 GB neproširive interne memorije. Od kamera,  priču predvodi 50-megapikselni senzor, uz kojeg se smjestio ultraširoki od 12 MP te telefoto s 3x optičkim zumom od 8 MP. S prednje strane nalazi se selfie kamera od 10 MP.

Više informacija o ovom mobitelu, pročitajte u našem tekstu unutar rubrike Predstavljanja.