Sony Xperia XZ4 na Geekbenchu

Kako se bliži Sonyjeva konferencija na kojoj bi trebao predstaviti nove Xperije za 2019. godinu tako se pojavljuje i sve više informacija o njima, ovog puta Xperia XZ4 je prošla i kroz Geekbench

Stjepan Bilić subota, 5. siječnja 2019. u 06:30

Za par dana počinje ovogodišnji CES 2019 sajam. Među brojnim izlagačima iz cijelog svijeta naći će se i japanski Sony koji će odmah prvog dana sajma (7. siječnja) održati i konferenciju za novinare.

Očekuje se kako će na konferenciji između ostalog biti riječi i o novim mobilnim uređajima iz linije Xperia. Jedan od očekivanih modela je i Xperia XZ4 o kojoj se zadnjih dana pojavljuje sve više novih informacija. Podsjetimo, do sada smo imali prilike vidjeti rendere te saznati ponešto o njezinom hardveru i performansama.

Nedugo nakon što su stigli rezultati AnTuTu testova, stižu i Geekbenchovi koji potvrđuju dio hardverskih specifikacija. Geekbench također navodi kako Xperiju XZ4 pogoni Snapdragon 855, ali i otkriva kako je testirani model kodnog naziva „r1_I8134“ imao 8 GB RAM-a i najnoviju inačicu Androida – 9.0 Pie.

Što se performansi tiče, čini se kako je Xperia XZ4 ostvarila znatan napredak u odnosu na prethodni model. Po istim operacijskim sustavom (Android 9.0) Xperia XZ3 osvojila je 1.427 bodova u Single-Core testovima, a Xperia XZ4 3.497 bodova, odnosno 2.070 bodova više.

Slična situacija je i u Multi-Core testovima gdje je također zabilježen znatan napredak u performansama. Dok je prošlogodišnja Xperia XZ3 u Multi-Core testovima osvojila 6.849 bodova, Xperia XZ4 koja tek treba biti predstavljena osvojila je 12.801 bod, gotovo duplo više.

Ipak, ove rezultate uzmite s malom zadrškom. Naime, isti su plasirani preko kineske društvene mreže Weibo, a dotični se trenutno ne mogu naći na Geekbenchu. Iako uvijek postoji mogućnost da su rezultati obrisani s Geekbencha kako bi se konkurencija „držala u mraku“, postoji i mogućnost da se izvor malčice poigrao u Photoshopu ili nekom drugom prigodnom softveru.