Sony najavio svoj dolazak na CES 2019

Za manje od tjedan dana počet će 51. CES sajam – među brojnim izlagačima iz cijelog svijeta naći će se i Sony od kojeg se očekuje da tih dana predstavi nove mobitele iz srednjeg segmenta

Stjepan Bilić četvrtak, 3. siječnja 2019. u 06:00

Za manje od tjedan dana počet će 51. po redu CES sajam. Podsjetimo, sajam će svoja vrata za posjetitelje držati otvorenima od 7. do 12. siječnja 2019. godine. Lokacija sajma je dobro poznata – Las Vegas, Nevada.

Među brojnim izlagačima iz cijelog svijeta svoj kutak je rezervirao i Sony, poznati japanski proizvođač informatičke i ostale elektroničke opreme (televizora, projektora, mobitela…). Sony nema namjeru gubiti ni trenutak pa će konferenciju za novinare održati odmah prvog dana sajma – 7. siječnja u 17 sati po lokalnom vremenu.

Na pozivnici koju je Sony odaslao predstavnicima medija ne otkriva previše, tek kako će glavna tema biti povezivanje korisnika i kreatora kroz kreativnost i tehnologiju. Očekuje se kako će na konferenciji za novinare biti riječi o planovima vezano uz njihove 5G mobitele, koji bi ove godine trebali početi stizati na tržište. Naime, 5G mreže se već testiraju, i u Hrvatskoj se vrše testiranja, kao i u ostalim zemljama svijeta, primjerice Austriji i Kini.

Također se očekuje da će Sony posvetiti dio vremena i predstavljanju novih mobilnih uređaja iz linije Xperia. No, to ne bi trebali biti flagship modeli, jer se za takvo nešto još rano, ali bi mogli biti predstavljeni novi modeli iz srednjeg segmenta poput Xperia XA3, Xperia XA3 Ultra i Xperia L3.

Do sada su procurili i renderi za koje izvori (@OnLeaks i @MySmartPrice) navode kako se odnose na Xperiju XA3 Ultra koja bi trebala imati veliki, 6,5-inčni zaslon, tri kamere (dvije stražnje, jedna prednja), Snapdragon 660, 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Već se naveliko šuška i o cijeni – Xperia XA3 Ultra na europsko bi tržište trebala stići već u veljači po cijeni od oko 450 eura.

Koliko u svemu gore navedenom ima istine saznat ćemo za četiri dana – 7. siječnja 2019. godine.