Acer ConceptD CM2, FHD monitor za kreatore sadržaja

Acer je unutar serije ConceptD predstavio novi monitor za kreatore sadržaja – CM2241W kojeg odlikuje visoka točnost te širok raspon boja

Stjepan Bilić utorak, 19. svibnja 2020. u 07:00

Acer pored standardnih uredskih u svojoj ponudi ima monitore za posebne namjene, gamerske iz serije Predator te monitore iz serije ConceptD koji su osmišljeni za korisnike koji se profesionalno bave obradom fotografija, grafičkim dizajnom i drugim, sličnim poslovima.

Najnoviji dodatak serije ConceptD je monitor CM2241W. Budući je namijenjen profesionalcima odlikuje ga visoka točnost te širok raspon boja. Proizvođač navodi kako CM2241W pokriva 99% Adobe RGB spektra te kako je u stanju prikazati do 1,07 milijardi boja. Dodatno tu je i PANTONE certifikat te tvornička kalibracija na vrijednost Delta E<2 što je jamstvo za vjernu reprodukciju boja.

Monitor je opremljen sa IPS zaslonom dijagonale 24“ i razlučivosti 1.920 x 1.200 točaka. Omjer stranica iznosi 16:10, kontrast 1.000:1, a osvjetljenje 350 nita. Frekvencija osvježavanja zaslona je 75 Hz, a brzina odziva zaslona 1 ms. Shodno odabranom panelu vidljivi kutovi su 178 stupnjeva (horizontalno i vertikalno).

ConceptD CM2241W opremljen je sa USB 3.0 hubom, HDMI i DisplayPort video ulazima te 3,5-mm audio portom. Za korisnike koji glazbu i ostale zvukove radije slušaju preko zvučnika, nego slušalica, Acer je dodao i dva zvučnika od 2 W. Postolje monitora je ergonomsko i omogućava zakretanje za 90 stupnjeva u takozvani Pivot položaj. Za korisnike kojima tijekom rada više odgovaraju postolja i zidni nosači drugih proizvođača, Acer je osigurao i podršku za VESA nosač.

Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. ConceptD CM2 u prodaju stiže uskoro, kroz par tjedana, po preporučenoj cijeni od 399 USD.