Corsair želi proizvoditi i monitore, i na tu temu anketira kupce

Corsair je sve odlučniji o ulasku na novo tržište, u proizvodnju vlastitih monitora zbog čega su složili i malu anketu kako bi svoje buduće kupce pitali što uistinu žele i trebaju na monitorima

Stjepan Bilić srijeda, 11. prosinca 2019. u 06:00

Svoj poslovni put Corsair je započeo kao proizvođač računalnih memorija. No s vremenom je svoju ponudu počeo proširivati i s drugim proizvodima, poput računalnih kućišta i periferije (tipkovnice, miševi, slušalice, ventilatori i drugo…), a od 2017. u ponudi imaju i vlastitu seriju gamerskih računala – Corsair One.

Čini se kako bi se uskoro na gorenjem popisu mogla načina i dodatna stavka – monitori. Corsair o tome razmišlja već neko vrijeme, 2018. godine objavili su oglas u kojem su tražili osobu koja će voditi tim zadužen za proizvodnju monitora, a sada su objavili i kraću anketu za svoje buduće kupce.

Naime, kako monitori ne bi bili preskupi potrebno je dobro izbalansirati komponente i tehnologije koje ih čine. Zašto u monitore ugraditi nešto što korisnici neće koristiti i time si nepotrebno nabijati proizvodne troškove koji će kasnije rezultirati i većom cijenom monitora na tržištu.

Stoga je Corsair kreirao anketu u kojoj svoje buduće kupce pita za njihovo mišljenje što bi jedan gamerski monitor trebao sve imati. Među pitanjima (ukupno ih je 16) nalaze se i ona o poželjnom tipu panela, frekvenciji i razlučivosti panela, treba li monitor imati podršku za PiP, PbP, HDR, G-Sync, FreeSync i druge tehnologije, web kamere, zvučnike i slično.

Corsair nije zaboravio postaviti ni pitanje o željenim konektorima, RGB osvjetljenju, mogućnostima prilagodne kao i o podršci za VESA standard. Također ih zanima i kakve trenutno monitore koristite, kojeg proizvođača i okvirno vrijeme kupovine, zapravo starosti monitora.

Ako postoji nešto na današnjim monitorima što vam smeta, što smatrate da je ubačeno tek reda radi kako bi se po nečemu isticali u odnosu na konkurenciju, a po vama je nebitna značajka koja nepotrebno diže cijenu  - ispunite anketu i pomognite Corsairu da na temelju prikupljenih podataka proizvede monitor po mjeri pravog gamera.