Dell proširio ponudu s Alienware 25 igraćim monitorom, XPS 13 Plus laptopom i Dell Pro web kamerom

Dell je ovoga tjedna predstavio novi portfelj proizvoda, koji uključuje brzi igraći monitor, laptop s Ubuntu 22.04 certifikatom te 2K QHD web kameru

Matej Markovinović subota, 22. listopada 2022. u 21:28

Alienware 25 (AW2523HF) igraći monitor, XPS 13 Plus prijenosno računalo za programere i Dell Pro Webcam, novi su proizvodi popularnog američkog proizvođača Dell, koje je moguće kupiti na domaćem tržištu.

Alienware 25 (AW2523HF)

Kako navode iz Della, novi Alienware 25 igraći monitor optimiziran je za esports uvjete, što znači da se može pohvaliti funkcijama za natjecateljsko igranje videoigara. Tako, primjerice, dolazi s 25-inčnim IPS zaslonom Full HD rezolucije, frekvencijom osvježavanja od 360 Hz, podrškom za AMD FreeSync Premium tehnologiju i VESA AdaptiveSync certifikatom.

Monitor ima i unaprijeđeni Legend 2.0 dizajn s heksagonalnom bazom za manju radnu površinu, koji bi, tvrde iz Della, igračima trebao pružiti bolju fleksibilnost kod postavljanja tipkovnice i više prostora za kretanje miša. Tu je također i integrirana „vješalica“ za slušalice.

XPS 13 Plus Developer Edition

XPS 13 Plus prvo je OEM računalo koje posjeduje Ubuntu 22.04 certifikat, stoga dolazi s već unaprijed instaliranim Ubuntu 22.04 LTS-om. Budući da je riječ o laptopu namijenjenom za programere, iz Della navode da uključuje i specifični softver te upravljačke programe koji se razlikuju od standardnih.

Dell Pro Webcam

Uz igraći monitor i laptop za programere, Dell je predstavio i 2K QHD web kameru. Naime, Dell Pro Webcam ima Sony STARVIS senzor i leću s više elemenata te Digital Overlap HDR i Facial Detection Auto Exposure značajke za optimizaciju prikaza.

Kamera ima i Image Signal Processing tehnologiju te 3D/2D smanjenje šuma za automatsko uklanjanje mutne slike. Za bolji fokus i praćenje korisnika, tu je i AI Auto Framing značajka. Sve to upakirano je u kompaktno kućište, koje sadržava i poseban mikrofon za smanjenje buke, magnetski poklopac za privatnost te kopču za pričvršćivanje na monitor, prijenosno računalo ili na stalak.

Dell Pro web kamera kompatibilna je s Windows i Mac operativnim sustavima, a certificirana je i za Microsoft Teams i Zoom. Kameru je moguće prilagoditi pomoću Dell Peripheral Manager softvera.

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Della.