Dellova nova serija monitora za lakši rad od kuće i u pokretu

Dell je predstavio seriju monitora za lakše poslovanje u uredima te u skladu s novim trendovima rada - od kuće i u pokretu

Stjepan Bilić subota, 4. rujna 2021. u 18:41

Dell je predstavio novu seriju monitora kojoj je cilj korisnicima dodatno olakšati rad kako u uredima tako i od doma, ali i u pokretu. Predstavljeno je pet novih modela – 24-inčni S2422HZ, 27-inčni S2722DZ, S2722QC, S2722DC te 14-inčni C1422H.

Monitori S2422HZ i S2722DZ namijenjeni su prvenstveno korisnicima koji često održavaju videokonferencije. Oba modela dolaze s tvornički ugrađenom web kamerom rezolucije 5 MP te mikrofonima koji osim prijenosa glasa ujedno otklanjanju i šumove iz okoline kako bi glasovna komunikacija bila kvalitetnija. Kamera je većinu vremena skrivena unutar gornjeg ruba kućišta, a vidljiva postaje tek po pokretanju video chata (skočni mehanizam). Zahvaljujući tome povećana je i privatnost jer nije potrebno prekrivati leću kamere kada nije u upotrebi.

Monitori imaju različite rezolucije ekrana – najmanji, 24-inčni model odlikuje se FHD, a veći 27-inčni model, QHD rezolucijom. Osim za rad, ovi monitori mogu se koristiti i za gaming – podržavaju AMD FreeSync tehnologiju i odlikuju se osvježavanjem zaslona od 75 Hz. Za zvuk su zaduženi stereo zvučnici od 5W. Monitori imaju i ComfortPlus značajku s certifikatom TÜV koji sadrži tehnologiju smanjenja plavog svjetla bez gubitka točnosti prikaza boja. Navedene monitore moguće je priključiti na desktop i prijenosna računala i pomoću USB-C kabela.

14-inčni prijenosni USB-C monitor
14-inčni prijenosni USB-C monitor

Uz gore navedene Dell je predstavio i dva USB-C monitora koji istodobno mogu prikazivati sliku, prenositi zvuk i podatke te puniti prijenosno računalo putem jednog (USB-C) kabela, snagom do 65W. Riječ je o modelima S2722QC i S2722DC. Kako im oznake govore oba monitora su opremljena sa zaslonima dijagonale 27 inča. Model s oznakom „QC“ ima veću razlučivost (4K) u odnosu na „DC“ model (QHD).

Za korisnike koji su često u pokretu Dell je predstavio i jedan prijenosni monitor od 14“ kojem je glavna namjena proširenje radne površine na prijenosnim računalima. Monitor nosi oznaku C1422H, opremljen je s IPS zaslonom omjera 16:9. FHD zaslon podržava ComfortView značajku koja smanjuje štetne emisije plavog svjetla i time manje zamara korisnikove oči.

Dell je ugradio tipku za podešavanje osvjetljenja zaslona (do 300 nita). Stalak monitora ima mogućnost prilagodbe nagiba od 10 do 90 stupnjeva. Na njemu se ujedno nalaze sve tipke i konektori. Inače, ovaj monitor se također spaja s računalima putem USB-C kabela.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Cijene se ovisno o modelu kreću od 349 USD za prijenosni C1422H do 619,99 USD za S2722QC.