Eizo EV2430 novi član FlexScan obitelji

EIZO je predstavio novi monitor za poslovne korisnike iz serije FlexScan. Radi se o modelu EV2430 za kojeg proizvođač tvrdi kako je zbog male potrošnje i ugrađenih tehnologija idealan za urede

Stjepan Bilić ponedjeljak, 14. svibnja 2018. u 01:52

EIZO je predstavio novi monitor za poslovne korisnike iz svoje FlexScan serije. Radi se o modelu EV2430 za kojeg proizvođač tvrdi kako je zbog male potrošnje te ugrađenih tehnologija idealan za urede.

Kako je vidljivo iz samog naziva monitor ima nazivnu dijagonalu od 24 inča, dok je stvarna dijagonala ipak nešto veća – 24,1 inč. Monitor je opremljen IPS panelom omjera stranica 16:10. Rezolucija panela je 1.920 x 1.200 točaka.

Monitor se odlikuje 60-hercnim osvježavanjem, LED osvjetljenjem od 300 nita, kontrastom od 1.000:1 te brzinom odziva od 14 ms (GtG). Navedimo još kako monitor podržava 16,7 milijuna boja te kako ima vidljive kutove od 178 stupnjeva (horizontalno i vertikalno).

Da rad u uredu ne bi bio monoton, EIZO je dodao i stereo zvučnike (1W) te 3,5-milimetarske audio portove (In/Out). EIZO EV2430 ima i USB 2.0 hub sa jednim upstream i dva downstream porta.

Što se tiče EIZO-ve tvrdnje da je ovo idealan monitor za urede ista se temelji na postojanu ambijentalnog senzora koji uz pomoć Auto EcoView moda automatski prilagođava osvjetljenje zaslona u odnosu na jačinu ambijentalnog svijetla. Uz pomoć Auto EcoView moda potrošnja električne energije se može smanjiti i za do 40%.

Također Paper Mode simulira kao da se tekst koji trenutno čitate nalazi ispisan na papiru, a ujedno i smanjuje naprezanje očiju smanjivanjem količine emitiranja plave svijetlosti. Tu je dakako i dobro poznata Flicker-Free tehnologija. EIZO je korisnicima omogućio i podešavanje visine, nagiba i položaja monitora. Za spajanje s računalom koristi se D-Sub, DVI-D ili DisplayPort.

EIZO je monitor pokrio petogodišnjom garancijom, te posebnim jamstvom da se u prvih šest mjeseci korištenja neće pojaviti niti jedan mrtvi pixel. Što se potrošnje tiče, najveća moguća potrošnja kod ovog modela iznosi 36 W, a prosječna 12 W. Kada je monitor u stanju pripravnosti potrošnja pada na 0,3 W ili manje.

Dimenzije monitora su 552,5 x 233 x 368/499 milimetara, a težina 6,7 kilograma. Detaljne specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača. Vrijeme dolaska na tržište te cijena tek trebaju biti objavljeni.