LG napravio najbrži OLED zaslon do sada s odzivom od 0,03 ms i frekvencijom osvježavanja od 480 Hz

Uoči ovogodišnjeg CES-a, LG je predstavio najbrži OLED zaslon do sada koji nudi odziv od 0,03 ms i frekvenciju osvježavanja od visokih 480 Hz

Matej Markovinović ponedjeljak, 8. siječnja 2024. u 23:04
📷 Foto: LG
Foto: LG

Uoči CES-a koji započinje ovog utorka, LG Display predstavio je novi OLED zaslon koji bi uskoro mogao biti korišten u vrhunskim igraćim monitorima. Riječ je o 27-inčnom 1440p zaslonu koji kombinira brzi odziv od 0,03 ms s frekvencijom osvježavanja od 480 Hz, što ga čini najbržim OLED zaslonom do sada.

Kako prenosi The Verge, LG-jev novi zaslon bolji je čak i od onoga u 32-inčnom OLED „Dual-Hz“ igraćem monitoru koji je tvrtka najavila prošloga mjeseca. Kažu, naime, da dolazi s njihovom tehnologijom META koja bi trebala nuditi bolju svjetlinu i šire kutove gledanja, a navodno emitira i najnižu razinu plavog svjetla u industriji.

No, potrebno je  napomenuti da će frekvencija osvježavanja dosegnuti visokih 480 Hz jedino ako se zaslon koristi u Full HD rezoluciji.  Više informacija bit će poznato na ovogodišnjem CES-u kada će LG predstaviti cijelu novu liniju OLED igraćih zaslona od 27 do 45 inča.