MSI Optix MEG381CQR - dodatni OLED zaslon, pametna web kamera i Human Machine Interface

MSI Optix MEG381CQR gamerski je monitor dijagonale 37,5“ čija je jedna od odlika i dodatni, manji, OLED zaslon na kojem se mogu pratiti različite informacije tijekom gaminga

Stjepan Bilić četvrtak, 23. siječnja 2020. u 06:00

Sredinom godine, MSI bi u prodaju trebao pustiti monitor Optix MEG381CQR kojeg su po prvi put pokazali na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu. Riječ je o 37,5“ monitoru za gamere koji pored visoke rezolucije i performansi donosi i pokoji zgodan detalj, poput dodatnog OLED zaslona ili web kamere koja može prepoznati lice korisnika te unaprijed učitati njegov profil u igrama.

MSI Optix MEG381CQR opremljen je sa 144 Hz IPS zaslonom razlučivosti 3.840 x 1.600 točaka i brzine odziva 1 ms. Monitor se odlikuje i podrškom za DisplayHDR 600 standard te podrškom za Adaptive Sync. Napomenimo kako ovaj monitor ima zakrivljeni panel radijusa 2300R.

Kako se može vidjeti iz priloženih fotografija na monitoru su prisutni i RGB detalji, što je u zadnje vrijeme obavezna stavka za bilo koju gamersku komponentu ili uređaj. Ono po čemu se ovaj monitor dodatno izdvaja u odnosu na ostale jest Human Machine Interface ili skraćeno HMI.

HMI pomoću manjeg, OLED, zaslona može prikazivati različite informacije vezano uz igru ili neki drugi podatak vezano uz stanje računala, primjerice temperaturu procesora ili grafičke kartice, brzinu pa i informacije o vremenu. Zaslon je smješten u donji lijevi kut i opremljen je vlastitim kontrolnim kotačićem koji služi za podešavanje postavki „u letu“.

Točno vrijeme dolaska na tržište za sada nije poznato. Glasnogovornik tvrtke spomenuo je tek okvirni termin – treći kvartal 2020., a najranije u lipnju. Što se cijene tiče, glasnogovornik je natuknuo kako će ona biti nešto ispod 2.000 eura.