Predstavljen novi Philipsov 49-inčni zakrivljeni monitor za profesionalce

Na naše tržište stiže veliki 49-inčni 32:9 SuperWide zakrivljeni monitor Philips 498P9 koji je predstavio Philipsov licencirani partner MMD

Matija Pavlić subota, 1. kolovoza 2020. u 15:32

Philipsov licencirani partner te jedan od vodećih stručnjaka na području monitora MMD predstavio je novi Philips 498P9 Brilliance monitor kojeg odlikuje 32:9 SuperWide zakrivljeni LCD zaslon s dijagonalom od 49 inča, što ga čini odličnom zamjenom za dva 27-inčna QHD monitora u 16:9 formatu smještena jedno uz drugog.

Rezolucija novog Philips 498P9 monitora je Dual QHD što je oznaka iza se koje krije rezolucija od 5120 x 1440 piksela.

Među većim brojem značajki koje omogućuju optimalni prikaz sadržaja na ovom zaslonu vrijedi izdvojiti tehnologiju SmartImage koja analizira sadržaj projiciran na zaslonu i optimizira izvedbu prikaza. Tehnologija AdaptiveSync osigurava lagodnu uporabu zaslona bez opterećenja i iskustvo prikaza bez artefakata.

Za optimizaciju prikaza tu su i LowBlue Mode (za smanjenje negativnih utjecaja plavog osvjetljenja) te Flicker Free tehnologija (za smanjenje trepanja koje može uzrokovati zamor očiju korisnika). MultiView tehnologija pak omogućuje istodobno spajanje PC i prijenosna računala uz prednost aktivne dvostruke povezivosti i uporabe (nema potrebe za ručnom kontrolom ili provjerom).

Što se tiče priključaka dostupni su DisplayPort, HDMI i USB 3.2, kao i MultiClient Integrated KVM prekidač koji zajedno s MultiView funkcijom omogućuje jednostavno spajanje više uređaja (prilagodba tipkovnice i miša vrši se samo jednom, pritiskom na gumb mijenjaju se izvori te ostvaruje optimalno iskustvo u multitaskingu). Za ostvarivanje maksimalne udobnosti i efikasnosti korisnika tu je Compact Ergo Base postolje koje omogućuje podešavanje i zakretanje monitora prema potrebama i željama.

U skladu s modernim standardnima ovaj monitor je izuzetno ekološki prihvatljiv pa zadovoljava ekološke standarde kao što su EnergyStar 8.0, EPEAT, RoHs i TCO Certified. Pomoću 0 watt prekidača moguće je u potpunosti isključiti AC napajanje pa se nema utroška struje.

Monitor Philips 498P9 na našem će tržištu biti dostupan u kolovozu s preporučenom maloprodajnom cijenom od 6760 kuna.