Razer Raptor - 27" monitor za gejmere

Razer je na nedavno održanom CES 2019 sajmu predstavio svoj prvi monitor za gejmere – 27” Razer Raptor

Stjepan Bilić ponedjeljak, 14. siječnja 2019. u 06:30

Razer je na ovogodišnjem CES 2019 sajmu predstavio jedan uređaj koji do sada nije bio dio njegove ponude – monitor. Do sada je ova tvrtka bila i više nego poznata po svojim perifernim uređajima (tipkovnice, miševi…) te po svojim gejmerskim prijenosnicima, a sada su se odlučili napraviti korak dalje i pod svojim brendom gejmerima ponuditi i jedan monitor – Razer Raptor.

Riječ je o monitoru dijagonale 27 inča. Temelji se na IPS zaslonu razlučivosti 2.560 x 1.440 točaka te podržava AMD FreeSync tehnologiju. Zahvaljujući osvjetljenju od 420 nita, uspio je dobiti i Display400 HDR certifikat. Nadalje, Razer navodi kako se njihov Raptor odlikuje brzinom osvježavanja panela od 144 Hz, brzinom odziva od 4 ms (GtG), kontrastom od 1.000:1 te 95-postotnom podrškom za DCI-P3 spektar.

Kao svaki drugi „pravi“ gejmerski monitor tako i Raptor dolazi s RGB osvjetljenjem (Razer Chroma). Kao što možete vidjeti iz priloženih fotografija Razer je odlučio RGB ograničiti samo na donji dio postolja tako da je osvjetljenje u neku ruku i diskretno i nije odveć napadno tijekom rada monitora. Kad smo kod postolja spomenimo kako je istome svrha i uredno držanje kabela.

Kad smo kod kabela, Raptor ima po jedan HDMI (2.0a), DisplayPort (1.4) i jedan USB-C port te dva USB 3.0 (Type-A) porta. Nešto detaljnije specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača. U prodaji bi se trebao naći kasnije ove godine (precizniji termin nije poznat) po preporučenoj cijeni za američko tržište od 700 USD.