Natjecanja

Idea Knockout 2022: Ovih 18 timova borit će se za put u Las Vegas i štand na CES-u 2023

Dragan Petric četvrtak, 22. rujna 2022. u 06:00

Bugovo natjecanje na kojem se osvaja put i izlagački štand na CES-u 2023 u Las Vegasu održat će se 29. rujna 2022. od 10:00 u Business Showroomu Hrvatskog Telekoma u Zagrebu...

Bliži nam se 29. rujan (četvrtak), dan kada ćemo doznati tko će biti hrvatski izlagači na CES-u 2023, najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija koji će se u siječnju 2023. održati u Las Vegasu. Odabrat ćemo ih između čak 18 fantastičnih timova koji će nastupiti na Idea Knockoutu 2022, najuzbudljivijem i najvećem regionalnom natjecanju tehnoloških ideja na koje vas svih pozivamo uz besplatan ulaz.

Toga dana, u Business Showroomu Hrvatskog Telekoma u Zagrebu, svjedočit ćemo jedinstvenom okršaju znanja, ideja i volje te uživati u još jednoj posebnoj priredbi za zaljubljenike u tehnologiju u režiji Buga. Žiri će ostati u tajnosti do početka samog natjecanja, kao i prethodnih godina.

Da vas dodatno zaintrigiramo za ovogodišnje izdanje Idea Knockouta, objavljujemo popis 18 natjecateljskih timova (slučajnim redoslijedom) koji će sa svojom idejom pokušati nokautirati sve ostale konkurente. Idea Knockout 2022 održava se uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori su Addiko BankAlgebra, Croatia OsiguranjeLAQO i Mastercard. Pivo za sve sudionike osigurala je Varionica, a burgere Submarine.

Cidrani Biome - Ani Biome

Ani Biome je age-tech koncept koji predstavlja preventivnu biomedicinu budućnosti temeljenu na dizajniranju zdravlja probavnog mikrobioma. U sinergiji najnovijih znanstvenih istraživanja, machine learning modela i organskih fermentiranih mikronapitaka razvijamo personalizirani AI sistem za instalaciju epigenetskih promjena, kojom produljujemo zdravu dugovječnost naših korisnika kroz podršku u instalaciji rituala za smanjenje upalnih procesa.

Cardi Ball - Cardi Ball

Cardi Ball je uređaj za medicinski nadzor i pametni kućni zvučnik koji mjeri kompletno kardiološko zdravlje. Riječ je o softversko-hardverskoj kombinaciji gdje je hardver smješten u 3,5-inčnu loptu s dvije elektrode koje korisnik dodiruje držeći loptu u ruci, dok softver temeljen na machine learningu analizira očitane parametre. 

Zuluhood - Zuluhood

Zuluhood je prvi mobilni "marketplace" za usluge fokusirane na sigurnost doma i obitelji. Riječ je o inovativnoj mobilnoj platformi koja redefinira industrije sigurnosti kuće, pružajući instantnu digitalizaciju i pristup korisnicima lokalnim zaštitarskim kućama, nudeći istovremeno vlasnicima kuće fleksibilnost pri osiguravanju svojeg doma. 

Clastr - Clastr

Clastr omogućava gamerima da se spoje na tuđe gaming računalo i koriste resurse tog gaming računala za pokretanje igara. Vlasnik tog gaming računala bit će plaćen za “posudbu tog računala”. Clastr funkcionira na način da uspostavlja direktnu, peer-2-peer internet konekciju između 2 korisnika te u stvarnom vremenu šalje podatke i video/audio stream putem interneta.

Digicyte - Marvin

Trenutno, dijagnostika tumora se još uvijek temelji na sporom te manualnom pregledu uzoraka tkiva pod mikroskopom. Integracija umjetne inteligencije u proces analize tkiva mogla bi pružiti rješenje, ali unatoč njenom potencijalu, usvajanje ovih tehnologija u praksi je izrazito sporo. Ponajviše zbog nedostatka infrastrukture potrebne za digitalizaciju histoloških uzoraka. Razvojem povoljnijeg skenera uzoraka tkiva zajedno sa AI aplikacijama koje detektiraju i kvanitificiraju određene parametre potrebne za dijagnozu malignih bolesti, Digicyte razvija tehnologije koje će poboljšati točnost i brzinu dijagnoze.

Dizz Concept - DIZZONE

DIZZONE je stilski dizajnirana, višenamjenska jedinica kojoj je potrebno samo nekoliko sekundi da se pretvori iz radne stanice u stanicu za igranje ili zonu za učenje. DIZZONE je pažljivo dizajniran kako bi pružio mali, ali udoban i ultra-moderan elegantan prostor za pohranu IT opreme potrebne za završetak radnog dana, uključujući stol za računalo/prijenosno računalo i ergonomsku uredsku stolicu. DIZZONE se može brzo i jednostavno dodatno prilagoditi i modificirati za novu namjenu prema potrebama korisnika (bilo da se radi o učenju, gamingu, streamingu ili bilo kojoj drugoj sličnoj aktivnosti).

Grow, art in development - Voicee

Voicee je proizvod koji prenosi govor u tekst putem pametnih naočala za osobe s oštećenjem sluha. Proizvod su pametne naočale koje gluhim osobama omogućuju prijenos zvuka u tekstualnom obliku. Krajnji proizvod se sastoji od hardvera i softvera. Neke od glavnih značajki softvera su: mogućnost pretvorbe govora u tekst , mogućnost prenošenja znakovne abecede u tekst te prevođenje.

Medpack - Medpack

Od 40% do 60% dugoročnih terapija ne uspije zato što pacijenti ljekove ne uzimaju redovno, ili ih uzimaju na nepravilan način. Samo u SAD-u taj problem prouzrokuje preko 300 milijardi troskova i oko 125 hiljada smrtnih slučajeva svake godine. Naš cilj je povećenje pridržavanja pravilnoj terapiji i time dugoročno povećati kvalitet života pacijenata. MedPack se sastoji od aplikacije i pametne kutije...

New Machines - New Machines online

Globalna online platforma za informiranje korisnika o novim strojevima koja ima značajke portala, huba i mreže koja spaja korisnike s proizvođačima te marketing platforme za proizvođače strojeva. Primarna namjena New Machines online platforme je informiranje za sve koji žele znati više o strojevima na jednom mjestu, tehničke podatke, novosti i novitete direktno od proizvođača poput privatnih kupaca (B2C), poduzeća (B2B), studenata, inovatora, tech. entuzijasta i profesionalaca. 

Perle Net - XOINK

XOINK je edukativa aplikacija roditeljske zaštite kojom roditelj može ograničiti vrijeme koje dijete provodi na mobilnom uređaju a dijete zadano vrijeme može produžiti samostalno rješavanjem pitanja iz kviza znanja iz gradiva koje trenutno uči u školi. Matematika, povijest, pravopis, književnost, strani jezik.. samo su neke od tema koje obrađujemo a dijete kroz igru s ciljem osvajanja dodatnog  vremena na svom mobilnom uređaju, svakodnevno nešto novo nauči ili utvrdi postojeće znanje.

Rentee - Rentee

Rentee je peer-to-peer platforma za iznajmljivanje predmeta od bilo koga, bilo kada i bilo gdje. Vizija Renteeja je omogućavanje korištenja predmeta korisnicima koji ih ne žele ili ne mogu kupiti, a u isto vrijeme omogućavanje korisnicima zaradjivanje pasivnog prihoda na predmete koje ne koriste. Strategija kojom našu viziju pretvaramo u stvarnost je mobilnom aplikacijom Rentee koja predstavlja tržište na kojem se odvija proces iznajmljivanja. 

Geld Data - SeniorSOS

SeniorSOS pomaže starijim osoba i uključuje ljude s hendikepom kao zaposlenike u cilju postizanja očitih benefita, poput integracije, reduciranja usamljenosti i konkretne pomoći s dnevnim aktivnostima. Projekt ima cilj potaknuti inkluziju starijih i hendikepiranih osoba kroz call agente, monitoring i rast "wellbeinga". 

VeeMee - VeeMee Coin

VeeMee coin je izravno vezan uz rezultate kompanije koja pruža usluge u Food Traceability, Food Placement i Logistic uslugama, prikupljajući CO2e koji se može staviti na tržište i ponovno upotrijebiti za tvrtke/privatne koji u narednom vremenu ne mogu postići ekološki prihvatljivije ciljeve.

Smart Garden Systems - Pametni vrt

Smart Garden Systems je novi start-up čija je vizija približiti i pružiti svim ljudima mogućnost jednostavnog uzgoja biljaka u svojim stanovima, uredima kao i svim ostalim dosad “nemogućim” mjestima, upravo onako kako i pristoji 21. stoljeću.

Solve4X - Deal.me

D2C advertising platforma koja se sastoji od mobilne aplikacije za krajnje korisnike i web aplikacije za B2B korisnike. Platforma uklanja "entry barrier" u "online advertising" industriji te defragmentirati online prisutnost malih i srednjih poduzetnika. Istovremeno kroz mobilnu aplikaciju omogućuje krajnjem korisniku ugodnije i optimalnije shopping iskustvo, širi izbor usluga/proizvoda, detaljnu analitiku potrošnje i financijsku uštedu kroz “AI-optimized” sugestije.

Spiritus - Spiritus

99% ljudi koje je ikada živjelo je zaboravljeno kao da nikada nije postojalo. O njima ne znamo ništa. Spiritus je platforma za čuvanje i kreiranje digitalnih uspomena koje mogu ostati žive – vječno. Svaki korisnik može objaviti slike, zanimljivosti i priče o svojim voljenima, a naša IPFS&Blockchain tehnologija omogućuje da te uspomene ostave neobrisivi digitalni trag.

Unshush - Unshush

Unshush razvija prvu hrvatsku digitalnu platformu za praćenje i unapređenje mentalnog zdravlja na radnom mjestu. Briga o mentalnom zdravlju zaposlenika postaje kompetitivna prednost poslodavaca i sve veća potreba novih generacija zaposlenika, te je razvoj digitalnih platformi s fokusom na well-being imentalno zdravlje u velikom fokusu.

📢 Besplatna dostava

LOGITECH G502

Stigli su novi članovi legendarne G502 obitelji!

699kn 92,77 € Kupi

📢 Za odvažne!

ROG gaming laptopi

Serija laptopa za najbolji gaming doživljaj. Pretvara svaku igru u realistično iskustvo.

11999 kn 1.592,54 € Kupi


JBL Stage akcija!

JBL

Pronađi JBL Stage seriju zvučnika po sniženim cijenama.

Kupi

EQ subwoofer

MONITOR AUDIO MRW-10

10" MMP II zvučnik, 100W RMS, klasa D pojačala, DSP obrada, 50 – 120 Hz, tri unaprijed postavljene postavke načina EQ.

3.689 kn 489,61 € Kupi

HEOS soundbar

DENON HOME SB550

Iskustvo kućnog kina, jednostavan industrijski dizajn, Wi-Fi, bluetooth, 3D zvuk uz Dolby Atmos i DTS:X.

3.899 kn 517,49 € Kupi