Play Your Airport – natječaj za tehnološka rješenja za poboljšanje zračnih luka

Natječaj za inovativna tehnološka rješenja održat će se u Zračnoj luci Franjo Tuđman, s ciljem unaprjeđenja aerodromskih usluga i iskustva putovanja u zračnoj luci

Bug.hr petak, 26. travnja 2024. u 09:37

Imate li ideju kako, pomoću tehnologije, poboljšati funkcioniranje nekih od sustava u zračnim lukama, ovaj natječaj pružit će vam priliku predstaviti je na pravom mjestu. Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) i Groupe ADP pokreću projekt Play Your Airport, natječaj za inovativna rješenja, s ciljem unaprjeđenja aerodromskih usluga i iskustva putovanja u zračnoj luci.

Ovaj jedinstveni izazov, prvi put predstavljen u Hrvatskoj, malim i srednjim poduzećima, akademskoj i start up zajednici pruža priliku da implementiraju svoje ideje i osiguraju napredna tehnološka rješenja u zračnoj luci te osvoje vrijedne nagrade.

"Zračna luka budućnosti"

Play Your Airport organiziran je do sada u zračnim lukama u Parizu i na Madagaskaru, u zračnoj luci Antananarivo, a peto izdanje izazova Play Your Airport održat će se u Zagrebu. Inovativnost projekata ocjenjivat će se u tri glavne kategorije: "zelena" zračna luka, automatizacija usluga te putničko iskustvo. Sve prijavljene projekte ocjenjivat će žiri sastavljen od stručnjaka, a tri najbolje ocijenjena bit će nagrađena. Prikupljanje bodova odvijat će se prema više kriterija, kao što su relevantnost predloženog rješenja za zagrebačku zračnu luku, inovativnost projekta, kvaliteta opisa projekta, izvedivost, kao i sastav tima te sama prezentacija.

Iz Međunarodne zračne luke Zagreb kažu da ovaj natječaj predstavlja veliku priliku inovatorima u različitim područjima za ponuditi rješenja koja će poboljšati usluge u zračnim lukama i općenito iskustvo putovanja. "Kroz ovaj projekt želimo pronaći kandidate koji će inovativno osmisliti i poboljšati iskustvo putnika u našoj zračnoj luci, kroz zajednički nazivnik: Zračna luka budućnosti", poručili su organizatori.

Prijave se zaprimaju do 26. srpnja 2024. putem ovog linka.