Pobjednik Idea Knockouta 2022 je Zuluhood - "marketplace" za usluge namijenjene sigurnosti doma

U 17 sati proglašeni su pobjednički timovi najvećeg regionalnog natjecanja startup ideja, Idea Knockout 2022. Prvoplasirani je osigurao izlaganje svojeg proizvoda na CES-u 2023

Gorden Knezović četvrtak, 29. rujna 2022. u 17:21

Danas je u showroomu Hrvatskog telekoma u Zagrebu održano deveto Bugovo natjecanje poslovnih ideja, Idea Knockout 2022. Petnaest je timova iz Hrvatske i regije svoje poslovne ideje iz tehnološkog i srodnih područja predstavilo stručnom žiriju. Za to su imali po pet minuta, a nakon toga odgovarali su na pitanja publike i žirija.

Nakon saslušanih svih prezentacija, članovi žirija ocijenili su ih prema unaprijed zadanim kriterijima (osobni dojam, inovativnost, održivost, potencijal, komunikativnost prezentera) bodove su zbrojili i proglasili pobjednika. Evo i službenih rezultata:

Pobjednik: Zuluhood

Zuluhood je prvi mobilni "marketplace" za usluge fokusirane na sigurnost doma i obitelji. Riječ je o inovativnoj mobilnoj platformi koja redefinira industrije sigurnosti doma, pružajući instantnu digitalizaciju i pristup korisnicima lokalnim zaštitarskim kućama, nudeći istovremeno vlasnicima kuće fleksibilnost pri osiguravanju svojeg doma.

Drugo mjesto: MedPack

Od 40% do 60% dugoročnih terapija ne uspije zato što pacijenti ljekove ne uzimaju redovno, ili ih uzimaju na nepravilan način. Samo u SAD-u taj problem prouzrokuje preko 300 milijardi troškova i oko 125 tisuća smrtnih slučajeva svake godine. Cilj aplikacije MedPackaje povećenje pridržavanja pravilnoj terapiji i time dugoročno povećati kvalitet života pacijenata. MedPack se sastoji od aplikacije i pametne kutije...

Treće mjesto: Clastr

Clastr omogućava gamerima da se spoje na tuđe gaming računalo i koriste resurse tog gaming računala za pokretanje igara. Vlasnik tog gaming računala bit će plaćen za “posudbu tog računala”. Clastr funkcionira na način da uspostavlja direktnu, peer-2-peer internet konekciju između 2 korisnika te u stvarnom vremenu šalje podatke i video/audio stream putem interneta.


Pobjednički tim osvojio je put i hotelski smještaj u Las Vegasu, nastup na Eureka Parku na CES-u 2023 te dva gadgeta od Hrvatskog Telekoma. Timovi koji su natjecanje završili na drugom i trećem mjestu dobili su priliku predstaviti se široj publici na Bug Future Showu u veljači sljedeće godine.

Članovi žirija ove su godine bili: Tina Mirčeta (Mastercard), Tanja Ivančić (Večernji list), Matija Hrestak (Croatia osiguranje), Hrvoje Balen (Algebra), Relja Marković (Addiko Bank), Davor Simičić (Varionica), Nikola Pavešić (Infobip Startup Tribe), Anto Širić (Sport React), Dragan Petric (Bug). Predsjednik žirija još jednom je bio Bojan Mušćet (Hrvatski Telekom), a nadzor rada žirija provodio je Ante Medić (Pulsar Labs).

Idea Knockout 2022 održan je uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori su Addiko BankAlgebraCroatia Osiguranje, LAQOMastercard i Pulsar Labs. Pivo za sve sudionike osigurala je Varionica, a burgere Submarine.